Ünlü Markadan 4 Kat Zam!

Ünlü Markadan 4 Kat Zam!

Ülkede meydana gelen döviz krizinden sonra Türkiye’de satışa sunulmuş olan ürünlerine zam yapan Apple’dan bir zam kararı daha geldi.

A+A-

Apple, artan döviz kuruna rağmen uzun bir süredir App Store üstünde bir zam yapmamıştı. Zamların gelmemesi, Apple'ın Steam benzeri bir politika izlediği sorusunu akıllara getirmişti. Doların 7 TL'lere yükseldiği zamanlarda da zam yapmamış olan Apple’dan, beklenen zam bugün geldi. App Store'da yer alan tüm ücretli Oyun ve uygulamaların payını aldığı bu zam, platformdaki uygulamaların fiyat ortalamasını da 20 TL'lere yükseltti.

İNDİRİMDEN SONRA ZAM

Apple'ın yapmış olduğu bu zam sürpriz oldu, çünkü şirket geçtiğimiz gün iPad Pro ve Mac etkinliğinden hemen sonra Türkiye fiyatlarında ufak bir indirime gitme kararı almıştı. Bu indirimden sonra gelen zamlar şaşırttı. Ayrıca yapılmış olan zamlar 50 kuruş gibi ufak şekilde de değil. Örneğin normal fiyatı 29,99 TL'ye satılan Minecraft, yeni zamla beraber  ile birlikte 49,99 TL'den çıktı. Düşük fiyatlı ürünlerde ise durumlar daha da kötü. Normalde 0,59 TL'ye satılan oyun ve uygulamaların hemen hemen tümü ortalama  4 kat zamlandı ve 1,99 TL'ye çıktı.

UYGULAMA VE OYUNLARDA GEÇERLİ

Bu zamların şu anda uygulama ve oyun satın alımlarında geçerli olduğu, uygulama içi satın almalarda henüz bir değişikliğin olmadığını ama muhtemelen birkaç gün içinde uygulama içi satın almalara da bu denli büyük çaplı bir zam geleceği düşünülüyor.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.