Termal sağlık merkezi Karahayıt Avrupa'da zirvede

Termal sağlık merkezi Karahayıt Avrupa'da zirvede

Pamukkale Belediyesi, başardığı ilklerden biri olan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği üyeliği sayesinde termal sağlık merkezi Karahayıt’ı Avrupa'nın zirvesine taşıdı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, başardığı ilklerden biri olan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği üyeliği sayesinde termal sağlık merkezi Karahayıt’ı Avrupa’ya kadar ününü taşıdı. İspanya’nın Ourense kentinde yapılan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği genel kurulunda Karahayıt ve Pamukkale ön planda yer aldı.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Amacımız termal sağlık turizminde Türkiye’nin de söz sahibi olmasıdır. İspanya’da hem ülkemizi başarı ile temsil ettik hem de Karahayıt ve Pamukkale’yi Avrupa'ya tanıttık." dedi.

 

İlklerin belediyesi olarak adını her alanda duyurmaya devam eden Pamukkale Belediyesi, İspanya’da gerçekleşen Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği genel kurulunda ülkemizi başarı ile temsil etti. 2018 yılının Ocak ayında, kısa adı EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) olan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olan ilk Türk Belediyesi Pamukkale Belediyesi heyeti İspanya’nın Ourense kentinde gerçekleşen genel kurul toplantısına, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başkanlığında, Belediye Meclis Üyeleri Alparslan Albay, Yılmaz Doğan, Server Munis, Birim Müdürlerinden Yusuf Emeksiz, Selami Ün ile proje uzmanları Çağlar Akdağoğlu ve Tuğçe Karakan Duran ile birlikte katıldı.

Karayahıt

 

2009 yılında Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika tarafından kurulan ve 15 ülkeden 39 Destinasyonun üye olduğu Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği’ne Pamukkale Belediyesi, bu yılın başında üye olarak bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

 

Gürlesin, "UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale’nin komşu mahallesi olan Karahayıt, termal sağlık konusunda büyük önem arz etmektedir. Burada bulunan şifalı suların bir çok hastalığa iyi geldiği bilinir. Karayahıt her zaman şifa arayanların ortak noktalarından birisidir. Pamukkale sınırları içerisinde 2 bin yıl öncesine ait kalıntılar vardır. En az 19. Yüzyıldan kalma termal tarihi kent, termal su kaynakları yönetim sistemi, kültür ve sanat aktiviteleri ve geniş bir yelpazede konaklama imkânı da sunar. Herkesi Denizli, Pamukkale ve Karahayıt’ı mutlaka görmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.