Tahran Ve Moskovo'da Da Görev Yapmıştı

Tahran Ve Moskovo'da Da Görev Yapmıştı

Büyükelçi atamaları hızla yapılmaya devam ederken alınan bir haber Denizli ve Acıpayamlı vatandaşlara ayrı bir sevinç yaşattı.

A+A-

Alınan bilgilere göre Viyana Büyükelçiliği'ne Denizli ilinin Acıpayam ilçesi kütüğüne bağlı olan Ümit Yardım getirildi. Bu karar Denizli’de sevinçle karşılandı.

Ümit Yardım Kimdir?

1961 senesinde Balıkesir’de doğan Yardım’ın aile kökeni Denizli-Acıpayam/Darıveren'e dayanıyor. Evli olan Yardım iki de çocuğa sahip.

Yardım, Eskişehir Anadolu Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü mezun oldu. Gazi Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Uluslararası İlişkiler konulu master yaptı. Azerbaycan Bakü Güzel Sanatlar Enstitüsü’nden Fahri Doktoraya sahip.

1985 senesinde Doğu Avrupa Dairesi'nde Aday Meslek Memurluğu yapan Yardım, 1985-86 Askerlik yaptı. 1986 senesinde Ekonomik İşler Dairesi'nde Aday Meslek Memuru, 3. Katip, 1988 senesinde İslamabad Büyükelçiliği'nde 3. Katiplik yaptı. 1990 yılında  Moskova Büyükelçiliği'nde 3. Katip idi. 93 senesinde Slav Ülkeleri Dairesi'nde İkinci Katiplik ve Başkatiplik yaptı. 95 yılında Atina Büyükelçiliği'nde Başkatip, 97 senesinde Bakü Büyükelçiliği'nde Başkatip ve Müsteşarlık, 2000 yılında Doğu Avrupa Ülkeleri Dairesi'nde Şube Müdürü, 2002 sesinde Lizbon Büyükelçiliği'nde Müsteşar, Birinci Müsteşar, 2004'de Gümülcine Başkonsolosluğu'nda Başkonsolos oldu. 2006 yılında Kafkasya ve Orta Asya Dairesi'nde Daire Başkanlığı yapan Yardım, 2007'de Orta Asya ve Kafkasya Genel Müd. Yardımcılığı'nda Genel Müdür Yardımcısı Vekili, Elçi-Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2008'de Stuttgart Başkonsolosluğu'nda Birinci Sınıf Başkonsolos olarak görev yaptı. 2010'da İran Nezdinde Büyükelçi oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.