Söz Veriyoruz

Söz Veriyoruz

İYİ Parti Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul 15 Mayıs Milli Mücadele Günü hakkında bir mesaj paylaştı.

A+A-

Başkan Mehmet Tuğrul, 99 sene evvel bugün milletin ezildiği, kendi ülkesinde yabancı muamelesi gördüğü, İstanbul Hükümeti’nin adeta bir piyon misali göstermelik bir yönetim ortaya koyduğu, vatan topraklarının himayesinin resmen düşman ülkelerinin eline veren Mondros'un maddeleri sebep gösterilip işgallere başladığı bu senelerde İzmir iline çıkartma yapan Yunan kuvvetlerine karşı ilk kurşunu atıp Türk milli direnişini başlatan Şehidimiz Gazeteci Hasan TAHSİN'i ( gerçek adı Osman NEVRES'tir) ve  İzmir'in işgalinden  4 saat sonra işgal haberini öğrenerek günün birlik zamanı olduğunu ve işgallere karşı gelinmesi için 15 Mayıs 1919 günü tellallarla halkı topladığı müftülük binasının önünde fetva veren Ahmet Hulusi Efendiyi minnet ile ve saygıyla andıklarını dile getirdi.

Çoban Ateşi Yakıldı

Başkan Tuğrul, Bugün olduğu gibi o zamanda çoban ateşinin yakılmış olduğu Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi ‘nin şu sözlerini hatırlattı: " Müftünüz olarak Cihad-ı Mukaddes Fetvasını ilan ve tebliğ ediyorum. Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alıp düşman üstüne atmak suretiyle mutlaka fiili maukabelede bulununuz"  ve Hulusi Efendi’nin bu sözleri ile halkı ayaklandırdığını ve Denizli halkının bu fetva sonrasında akın milli kuvvetlere katıldığını söyledi.

Başkan Tuğrul sözlerini şöyle tamamladı:

Vatan için kanının son damlasına dek savaşan başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, tüm şehit ve gazilerin, tüm kahramanların ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Bizler sizin torunlarınız olmaktan sizin yolunuzda yürümekten onur ve gurur duyuyoruz. Bu kutsal davada kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.