Son Yapılan Araştırma Şaşırttı

Son Yapılan Araştırma Şaşırttı

Son yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de çalışanların 70’i hafta sonlarında da iş telefonlarını cevaplıyor ya da maillerini kontrol ediyor.

A+A-

Türkiye’de çalışanların yüzde 70’inin hafta sonlarında da iş telefonlarını cevaplayarak maillerini kontrol ettiği açıklandı. İş ve serbest zaman arasındaki çizgilerin ciddi oranda iç içe geçtiği belirtildi. Bu oranın Avrupa’da yüzde 46’lar seviyesinde olduğunu belirtildi.

Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Page Group, Türkiye’nin de içinde olduğu toplamda 15 Avrupa ülkesinde 5 bin 200 çalışanla iş ve özel hayatın sınırlarını inceleyen ‘Çalışan Hayatı Araştırması’nı paylaştı. Araştırma neticelerine göre iş saatlerinin dışında çalışanların yüzde 87’si sorumluluk duygusuyla, yüzde 38 ise zorunluluk olarak iş ile ilgileniyor. Bilhassa yönetici pozisyonunda olmayan çalışanların yüzde 44’ü bu mecburiyeti hissetmekte.

Arkadaşlarıyla Mesajlaşanlar Yüzde 82

Yöneticilerin ise yüzde 35’i kendilerini mecbur hissettikleri, yüzde 90’ının sorumlulukları gereği iş saatleri dışında da erişilebilir olmayı sürdürdükleri belirtildi. Türkiye’de çalışanların yüzde 54’ünün mesai saatlerinde sosyal medya ve mesajlaşmaya günde 30 dakikadan fazla zaman ayırdıkları, dünyanın diğer ülkelerinde ise bu oranın yüzde 26 olduğu görüldü. İş saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaşanların oranıysa Türkiye’de yüzde 82’leri buluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.