Şehrim Denizli Projesi Türkiye’de Bir İlk

Şehrim Denizli Projesi Türkiye’de Bir İlk

Çocukların; Denizli’nin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerini öğrenirlerken okuma alışkanlıklarını da arttırıp okuma zevkini geliştirmek için Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanmış olan Şehrim Denizli Projesi tanıtım toplantısı Vali H

A+A-

Çocukların; Denizli’nin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerini öğrenirlerken okuma alışkanlıklarını da arttırıp okuma zevkini geliştirmek ve ilkokul çağında olan engelli öğrenciler için alandaki materyal eksikliğini giderebilecek sesli kitap ve işaret dili tercüme çalışması ile alanda kullanılacak materyal meydana getirmek için Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanmış olan Şehrim Denizli Projesi tanıtım toplantısı Vali Hasan Karahan’ın da katılımı ile yapıldı.

Anemon Hotel’de yapılan toplantıya başta Vali Hasan Karahan olmak üzere, Başkan Osman Zolan ve diğer yetkililer katılımda bulundular.

Vali Hasan Karahan yapmış olduğu konuşmasında; Şehrim Denizli Projesi’nin genç nesillerin,  yaşadıkları, oldukları şehirlere aitlik duygularının gelişmesi için tüm Türkiye genelinde başlatılmış olan ciddi hatta gecikmiş bir proje olduğunu, projede Denizli’nin öncü ve pilot kent olması talebi ile hemen çalışmalara başladıklarını, Denizli’yi hem tanıtan hem sevdiren bir proje olduğunu,  okullarda evvela 3. sınıf öğrencileri ve engelli öğrenciler ile başlayacağını ve ardından Denizli dersi olarak devam edeceğini, şehirlerin sevgisinin küçüklükten başladığını, ora ile alakalı bir hatırası, muhabbeti olursa şehri sevebileceğini ve  projenin hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Şehrim Denizli Projesi çerçevesinde  02.05.2018’de Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında Vali Hasan Karahan’ın da katılımları ile imzalanmış olan protokolle hayata geçirilmiş olan “Şehrim Denizli Projesi” Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından kabul edildi. Proje süresi 24 ay olup, Projenin toplam bütçesi 388.250,00 TL olduğu ifade edildi.

Türkiye’de Bir İlk

Proje kapsamında yazılan kitaplar sesli kitap olarak hazırlanacak, sesli kitaplar işaret diline tercüme edilecek, işaret diline tercüme edilen sesli kitaplar, kitap görselleri ile beraber montajlanıp videolar oluşturulacak, oluşturulan tüm materyaller genel ve dezavantajlı grupların aynı anda kullanabileceği materyaller olması bakımından Türkiye’de bir ilk olacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.