PAÜ Gönüllü Olarak Başvurdu  

PAÜ Gönüllü Olarak Başvurdu  

PAÜ, gönüllü olarak başvurmuş olduğu kurumsal dış değerlendirme süreci çerçevesinde, YÖKAK tarafından bu sene ilk defa başlatılan ‘Mentör Sistemi’nin ilk toplantısını yaptı.

A+A-

Eğitimin tüm alanlarında atılımlar yapmış olan Pamukkale Üniversitesi, kalitesini daha da artırmak için Yükseköğretim kurumları kurumsal değerlendirme programına gönüllü olarak başvurdu. PAÜ, bu çerçevede YÖKAK tarafından bu yıl başlatılan ‘Mentör Sistemi’ ile kendisine rehberlik edecek olan mentörü, Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Dr. Sibel Aksu Yıldırım’ı konuk etti.

Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kalite artırımının öneminden bahsetti.. Rektör Bağ, Pamukkale Üniversitenin, misyon ve vizyonu doğrultusunda amaçlarına ulaşmak istediklerini belirtti.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise, toplantıda kalite kültürünün yerleştirilmesini vurguladı. Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, kalite güvence sisteminin kurulmasında tüm üniversite çalışanları, dış paydaşlar ve öğrencilerin katkıda bulunmasının gerekliliğini ifade etti. Yıldırım bunun yanında, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, topluma hizmet ve idari süreçlerine evvela odaklanan uygulamalarda “Planla-Uygula-Kontrol et-Önlem al” (PUKÖ) döngüsünün “Kontrol et” ve “Önlem al” basamaklarının gerçekleştirilmesinin devamlı iyileştirme bakımından art olduğunun da altını çizdi.

Sunum Yaptı

Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, konuşmasından sonra yaptığı sunum ile de bilgilendirme yaptı. Karşılıklı soru ve cevaplar biçiminde Süren toplantıda çeşitli konularda bilgiler paylaşıldı. Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.