PAÜ'den Amatem Hastalarına Sinema Sürpizi

PAÜ'den Amatem Hastalarına Sinema Sürpizi

PAÜ'den Amatem Hastalarına Sinema Sürpizi

A+A-

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından ilk kez 1992 yılında kutlanan 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, hastane başhekimliğimizin katkıları ile PAÜ AMATEM hastalarına sinema etkinliği yapıldı.

Psikiyatri AD. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Toker Uğurlu Etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu ; “ Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD. bünyesinde Mayıs 2015 tarihinde 12 yatak kapasitesi ile hizmete açılan, Temmuz 2017 tarihi itibari ile 18 yatak kapasitesine ulaşan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) hastaları, hastane başhekimi Prof. Dr. İbrahim TÜRKÇÜER ve başhekim yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan UĞURLU’nun katkıları ile psikososyal rehabilitasyonlarına yönelik sinema etkinliğine katıldı. AMATEM birimi alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerinin yapıldığı bir klinik olup uygulanan ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri, uğraş terapileri, hasta ve ailelere yönelik SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) psiko eğitimleri yapılmaktadır.

Alkol ve madde kullanımı; gençlerin okul ve iş başarılarını etkilemekte, sosyal yönden en aktif olmaları gereken çağlarda, arkadaşlarından, ailelerinden ve zevk aldıkları tüm faaliyetlerden uzaklaşmalarına neden olmaktadır. Bu durumu değerlendirdiğimizde ilaç tedavileri ve psikoterapötik müdahalelerin yanında, hastaların psikososyal rehabilitasyonuna yönelik planlanan faaliyetlerin önemi dikkat çekicidir.

Yrd. Doç. Dr. Uğurlu son olarak AMATEM kliniğinde başarı ile yürütülen tedavi programlarına ek olarak psikososyal rehabilitasyon etkinliklerinin de rutin tedavi programlarına dahil edilmesinin  planlandığını da söyleyerek hastalarının tedavisinin yanısıra huzur ve mutluluklarının AMATEM Birimi için önemini de belirtti.

 

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.