PAÜ'de Teknolojiyle Eğitime Dev Adım

PAÜ'de Teknolojiyle Eğitime Dev Adım

Bilim ve teknolojiyi buluşturan Pamukkale Üniversitesi, Cisco Webex Teams platformu ve uzaktan eğitim sistemi ile eğitime yeni bir boyut kazandırıyor.

A+A-

Bilim ve teknolojiyi buluşturan Pamukkale Üniversitesi, Cisco Webex Teams platformu ve uzaktan eğitim sistemi ile eğitime yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor. Yeni akademik yılda Eğitim ve Öğretim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (PETEK) ve Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (KAVDEM) bilişim teknolojilerine dayalı e-öğrenme sistemi başlıyor.

 

Pamukkale Üniversitesi, e-öğrenme ile eğitim vizyonunda dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Yeni akademik yılda, dijitalleşme yolunda PETEK ve KAVDEM ile önemli bir adım atan Pamukkale Üniversitesi, Cisco Webex Teams platformu ve uzaktan eğitimle eğitime yeni bir boyut kazandıracak. Bu yıl eğitimlere başlayan merkezleri PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ; beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru ve Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

KAVDEM bünyesinde kurulan Cisco Webex Teams videokonferans platformunda incelemeler yapan Rektör Hüseyin Bağ, sistem hakkında son bilgileri alarak hem sunucuyu hem de konuşmacıyı ayrı ayrı görüntüleyen sistemde ilk deneme yayınını gerçekleştirdi. Kalite eğitimlerini canlı olarak verecek sistem ayrıca lisansüstü jürilerinde, şehir dışından katılacak öğretim üyelerinin bulundukları yerden jüriye katılabilmelerine de olanak sağlayacak.

 

Rektör Hüseyin Bağ, Öğretim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ilk kez gerçekleştirilen uzaktan eğitim derslerinde bulundu. Canlı derslere katılım sağlayan öğrencilere iyi dersler temennisinde bulunan Bağ, bilim ve teknolojiyi buluşturduklarını söyleyerek, “Pamukkale Üniversitesi, dijitalleşme hamlesi ile yeni bir adım atmıştır. Videokonferans ve uzaktan eğitim sistemlerimizle interaktif eğitimi ön planda sunuyoruz. Değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayarak eğitimlerimize yeni bir boyut kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.