PAÜ'de Farkındalık Etkinlikleri Sona Erdi

PAÜ'de Farkındalık Etkinlikleri Sona Erdi

Türkiye’nin otizm dostu olan ilk üniversitesi olan Pamukkale Üniversitesi’nde, otizm farkındalık  etkinlikleri devam ediyor.

A+A-

Otizm farkındalık ayı münasebeti ile Eğitim Fakültesi, Genç Eğitimciler Topluluğu ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu ortaklaşa otizm farkındalık ayı ile alakalı bir dizi etkinlik yaptılar.

PAÜ Eğitim Fakültesi ile Genç Eğitimciler Topluluğu ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Toplulukları ile beraber organize edilen otizm farkındalık etkinlikleri çerçevesinde konferans, açık hava film gösterimi, tişört boyama etkinliği ile uçurtma şenliği gerçekleştirildi.

Farkındalık etkinliklerini ilkinde 10 Nisan tarihinde PAÜ Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapılan, Burcu Bilik, Şükrü Çarkıt ve Nuray Sazak’ın da konuğu olduğu ‘‘Hayal Ortağı Arıyoruz: Fark Et! Destek Ver! Güçlendir!’’ isimli konferans yapıldı.

Nisan ayında devam eden otizm farkındalık etkinlikleri; 11-12-13 Nisan tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Açık Hava Anfisi’nde yapılan ‘Temple Grandin’, ‘Benim Adım Khan’, ‘Okyanus Cenneti’ isimli filmlerin gösterimleri ile sürdü.

Etkinlikler Bitmiyor

Eğitim Fakültesi, Genç Eğitimciler Topluluğu ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Toplulukları ile beraber organize edilen otizm farkındalık etkinlikleri, 14 Nisan tarihinde Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Önündeki çim bölgede ‘1. Özel Çocuklar Uçurtma Şenliği’’ çerçevesinde organize edilen tişört boyama etkinliği, resim ve oyun hamuru, yüz boyama, köpük baloncuk gibi değişik etkinlikler ve uçurtma uçurma etkinlikleri ile sonlandı.

Yapılan şenliğe Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Tekin ve pek çok davetli katılımda bulundu.

Başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru özel çocuklar ile beraber uçurtma uçurarak, tişört boyama ve diğer etkinliklere katılıp özel çocuklar ile yakından ilgilendiler.

Destek Sürecek

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde organize edilen etkinlikler ile alakalı açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi olarak ilgili sivil toplum kuruluşları ile beraber her zaman sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini anımsatırken, yapılan etkinliklerde hedeflenen Pamukkale Üniversitesi kimliğine yakışır şekilde, özel çocuklar ile beraber tüm çocuklara yine kendileri gibi özel ve unutulmaz bir gün yaşatmak olduğunu dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Bağ, etkinliğin yapılmasında emeği geçen akademisyenlere, idari yöneticiler ile beraber tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.