PAÜ'de Çal Rüzgarı Esecek!...

PAÜ'de Çal Rüzgarı Esecek!...

Pamukkale Üniversitesi’nde 7-8-9 Aralık tarihlerinde “Çal Tanıtım Günleri “ düzenlenecek. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “İlçemizi, akademisyenler ile öğrencilere yakından tanıtma olanağı bulacağız” dedi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi, Kınıklı Yerleşkesi’ndeki Kültür ve Kongre Merkezi’nde Denizli’nin ilçelerine yönelik tanıtım günleri düzenlemeye devam ediyor. Üzüm, pekmez, domates, kekik, ay çekirdeği, bamya, yaprak sarması gibi lezzetler, kilim gibi el sanatlarıyla tanınan Çal’ın açacağı stantı çok sayıda akademisyen ve öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 7 Aralık Çarşamba günü, Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Çal Tanıtım Günleri’nin başlayacağını söyleyerek, “Tanıtım günlerimize öğrenci, akademisyen ve Denizlili hemşehrilerimizi bekliyoruz. Üniversitemizde 3 gün Çal rüzgarı esecek. Bu tanıtım organizasyonunun ilçemiz sosyo-kültürel yapısı ile ekonomik yapısına katkı verecektir” dedi.

Çal stantında yöresel el sanatları ve tekstil ürünlerinin yanı sıra, ayçekirdeği, mısır, üzüm, sirke, pekmez, yaprak sarması, bamya, kekik, adaçayı, sarı biber turşusu gibi yörede yetiştirilen çok sayıda gıda maddesi tanıtılacak. Seracılığın bu yıl başladığı Çal’da üretilen ve ihracata gönderilen domatesler de görücüye çıkacak. Çallı sanatçı Adnan Koparan’ın Çal yöresinden derlediği Çal Türküleri albümünün de dağıtımı yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.