Pamukkale Belediyesi'nden Muhteşem Engelliler Günü

Pamukkale Belediyesi'nden Muhteşem Engelliler Günü

Pamukkale Belediyesi, eşine ender rastlanan güzellikte Türkiye’nin çeşitli illerinden engelli katılımcıların da yer aldığı muhteşem bir engelliler günü programı gerçekleştirdi. Engelliler, doyasıya eğlenip gönüllerince mutlu bir gün geçirdi.

A+A-

Belediyenin, hafızalarda uzun süre yer alacak engelliler günü programı Hasan Güngör Spor Salonu’nda düzenlendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in ev sahipliğindeki programa, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu ile protokol üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katılarak bu güzel organizasyonda engellilerin sevincini paylaştı.

Programa ilgi oldukça fazlaydı. 2500 seyirci kapasiteli spor salonunu önemli bir bölümü kısa sürede doldu. Programda, Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden (Erzincan, Samsun İstanbul, Burdur, Ankara ve Gaziantep) 2 engelli ve 1 refakatçi, Denizli’deki engelli kuruluşları, Yetenek-Sizsiniz programında finale kalarak başarı kaydeden Sessiz Dans Grubu, Engelli Halk Oyunları Grubu, işitme engellilerden oluşan müzik gurubu, İsmail Tosunoğlu İş Merkezi Mehteran Grubu, Ünlü engelli balet Mehmet Sefa Öztürk yer alarak bu özel güne ayrı bir renk kattı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, açılışta bir konuşma yaparak salondakilere ve engellilere seslendi. Bütün engellilerin gününü kutladığını belirterek sözlerine başlayan Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

“Bugün çok mutluyuz. 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutlamak amacıyla burada birlikteyiz. Ben bütün engelli kardeşlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Bugünün farkındalık olması için engelliler gününe dikkat çekmek adına böyle organizasyon düzenledik. Ben misafirlerimize bizi yalnız bırakmadıkları için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Sözde engelli diyoruz ama engelin kafamızda, düşüncemizde olduğunu düşünüyorum. Bugünkü etkinliğimizde hiç kimsede engelin olmadığını göreceğiz. Bu etkinlikle engelli kardeşlerimizle bir ve beraber olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bugün ilkini düzenliyoruz. Bundan sonra ise geleneksel hale getirmek istiyoruz. Her yıl böyle güzel etkinliklere bir fazlasını katarak sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak biz engelli kardeşlerimizin ve ailelerimizin yanında olduğumuzu gösterip her türlü imkan ve desteğimizi onların hizmetine sunacağımızın ve onları tek çatı altında toplamak amacında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve valimizle birlikte hareket ediyoruz. Hükümetimizin son 12 yıldır engellerin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştı. Bundan sonra böyle etkinlikler de hızla artacak.’

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, bu güzelliği sunan ve ev sahipliği yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ederek söze başladı.

Engellilerin önündeki tüm engellerin kaldırılacağını ifade eden Başkan Zolan, ‘İnşallah el ele verip, birlik olup engellilerimizin önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Ben tüm büyüklerimize, engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırdıkları için minnetimi sunuyorum. Biz de belediye olarak, yerel yöneticiler olarak, valimizle, üniversitemizle, ilçe belediyelerimizle birlikte ve tüm hizmet erleriyle beraber engellilerimiz için ne yapabiliriz onun gayreti içinde olacağız. Ben tekrar Hüseyin Gürlesin kardeşimi tebrik ediyorum. Çok farklı etkinliklerle 7 bölgeden misafirlerimiz buraya davet ettiler. Ben gelen misafirlerimize de hoş geldiniz diyorum. Bu duygularla hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyor engelliler gününüzü kutluyorum’ dedi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe de, ‘Şehir dışından gelen tüm misafirlerimiz, Denizli’ye hoş geldiniz. Engelliler Günü’nüz kutlu olsun. Sizler bugün dünyada engelin olmadığını, spor alanında, sosyal alanlarda ve çeşitli yarışmalara katılarak kendinizi gösteriyorsunuz. Dünyada engellerin olamayacağını sadece zihinlerde engelin yer aldığını gösteriyorsunuz. Artık engelli kardeşlerimiz hem kamu alanında bizimle birlikte mesai yapıyorlar hem de diğer sektörlerde görev alıyor. Hükümetimizin aldığı kararlar ve kanunlarla engellilerimiz sosyal hayatın bütün birimlerinde kendilerini gösteriyor. Ben tekrar tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Bugün bu güzel ev sahipliğinden dolayı Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Ardından birbirinden güzel yarışmalar ve etkinliklerle engelliler yeteneklerini sergiledi.    

Programın sunuculuğunu Pamukkale Belediyesi çalışanlarından İrfan Atasoy ile engellileri temsilen Erzincanlı yarışmacı Fulya Yalvaç yaptı. Etkinliğin yer aldığı kapalı spor salonu da gelin olacak kız gibi süslendi.

YÖRESEL YEMEKLER YARIŞMASI-

Programda, yemek yarışması yer aldı. Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 21 engelli ve refakatçiler, program kapsamında yöresel yemekleriyle birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Yemek için 50 dakikalık süre verildi. Yemekler yapılırken programda yer alan diğer etkinlikler devam etti. Akdeniz Bölgesi’nden Sümeyra Gün, Dilek Cesur ve Emel Hanım, Burdur Usulü Et Böreği’yle, Ege Bölgesi’nden Hacer Nur Altınok, Fatma Kulak ve Gönül Altınak Keşkek’le, Marmara Bölgesi’nden Selma Sivaslı, Habibe Korkmaz ve Melahat Çakal ET Göveç’le, Karadeniz Bölgesi’nden Zahide Özbolat ve Mustafa Kamil Güney Hamsi Tava’yla, Doğu Anadolu Bölgesi’nden Fulya Yalvaç ile Hülya Yalvaç Patlıcan Kapana’yla, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden Zeynep Samsa, Gülay Bağcı ve Sevlim Döner Şiveydiz’le ve İç Anadolu Bölgesi’nden Ayşe Yılkıran, Recep Nuhoğlu ve Kübra Yılkıran da Ankara Tava’yla yarışmaya katıldı.

ENGELLİLERDEN GÖRSEL ŞOV

Programda, bir yandan yemekler hazırlanırken diğer yandan da çeşitli görsel şovlar, izleyicilere sunuldu.

İsmail İş Eğitim Merkezi Mehteran Takımı, kahramanlık türküleriyle yeteneklerini sergiledi. Mehteran 3 eserle sahnede yer alırken yeteneğiyle herkesi kendisine hayran bıraktı. Polis Amca Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Engelli Zeybek Grubu, Ege Yöresine ait Efe oyunuyla, herkesi büyüledi. Yine engellilerden oluşan Halk Oyunları Grubu, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait folklor gösterisiyle gönüllerde taht kurdu.

Bu arada engellilerden oluşan tekerlekli sandalye basketbol gösteri maçı vardı. Maçın başlangıcını hava atışıyla Kaymakam Beyru ve Başkan Gürlesin birlikte yaptı. Maç, engellilerin basketbol sporu alanında ne kadar başarı olduğunu da ortaya çıkardı. Maçta, kazanan dostluk oldu. Engelliler voleybol maçı ise engelliler şovunun diğer bölümünü oluşturdu. Smaçlarıyla ve manşetleriyle profesyonel sporculara aratmayan engelliler, gösterileriyle herkesi büyüledi.  

Özel bir TV kanalında yayınlanan Yetenek-Sizsiniz programında başarı kaydeden Sessiz Dans Grubu ise güne ayrı bir renk kattı. Gösterileriyle engellileri büyüleyen grup, herkesi kendilerine hayran bıraktı. Ünlü engelli balet Mehmet Sefa Öztürk de, tekerlekli sandalyesini kullanarak yaptığı bale gösterisiyle engelsiz baletlere taş çıkarttı. Bu arada Fox TV Haber Spikeri Gülbin Tosun ise onur konuğu olarak Engelliler Günü’nde bir konuşma yaparak düşüncelerini paylaştı. Sonrasında FOX Haber Merkezi ve Gülbin Tosun’a plaket takdim edildi. Ayrıca etkinliğe desteklerinden dolayı İhlas Haber Ajansı’na (İHA) ve kendisi de bir Denizlili olan Dr. Levent Saraç’a plaketleri sunuldu.

İşitme engellilerin söylediği şarkılar ise salonda duygu dolu anların yaşanmasına yol açtı. Denizli İşitme Engelliler Derneği Şubesi’nin müzik gurubu, salonda uzun süre alkış aldı. Grup, program başlangıcında İstiklal Marşı’nı işaret diliyle aktardı. Grup ayrıca programın sonunda, ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısıyla dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.

Programın sonunda ise yemek yarışmasında 1, 2. ve 3. olan yarışmacılar belirlenerek ödüllendirildi. 8 kişiden oluşan jüri, yarışmada dereceye girenleri belirlemek için uzun süre zorlandı. Birbirinden lezzetli yemeklerden birinciyi belirlemek zor oldu. Yarışmada, Doğu Anadolu Bölgesi’nden Fulya Yalvaç ile Hülya Yalvaç Patlıcan Kapana’yla birinci oldu. Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden Zeynep Samsa, Gülay Bağcı ve Sevlim Döner Şiveydiz’le 2. ve Akdeniz Bölgesi’nden Sümeyra Gün, Dilek Cesur ve Emel Hanım, Burdur Usulü Et Böreği’yle 3. oldu. Başkan Gürlesin, dereceye girenlere ödüllerini verdi. 1. olan yarışmacılara IPAD, 2. olan yarışmacılara cep telefonu ve 3. olan yarışmacılara da fotoğraf makinesi aldı. Ege Bölgesi’nden Hacer Nur Altınok, Fatma Kulak ve Gönül Altınak da ev sahipliğinden dolayı ödüllendirildi. Bu arada uluslararası çeşitli yarışmalarda dereceye giren engelli sporculara ödül verildi. Başkan Gürlesin, dereceye girerek Denizli’nin gururu olan engelli sporculara IPAD hediye etti.

Programda ayrıca engelli tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye dağıtım töreni vardı. Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru, tekerlekli sandalye ile görme engellilere kol saati ve baston verdi.

Pamukkale Belediyesi’nin hazırladığı eşsiz güzellikteki program, farklı şehirlerden gelen engellilerin birbirini tanıması ve kalıcı dostlukların kurulmasına da vesile oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.