Öztürk, 1 Yıllık Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Öztürk, 1 Yıllık Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk parti il binasında yaptığı açıklamada;

A+A-

İlimizin 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinden sonra belediyelerimizin faaliyetlerini değerlendirmek için sizlerle beraber olmak istedik.

 

2014 Yerel Seçimlerinden sonra meclis üyeliklerine seçilen arkadaşlarımızla ilimizde yapılan veya yapılmayan tüm çalışmaları yakinen takip ettik ve etmeye devam edeceğiz. Amacımız her şeye muhalefet olmak değil vatandaşımızın haklarını savunmaktır.Bugüne kadar bir yıl boyunca vatandaşımızın lehine olan her gündem maddesinin arkasında olduk,yanında olduk.Ancak sıkıntılı gördüğümüz,yandaşlarla yapılan veya rant kapısı olarak gördüğümüz gündem maddelerinde sonuna kadar vatandaşımızın haklarını meclis üyelerimiz savunmuş ve savunmaya devam edecektir.

 

Bir yıl boyunca ister yeni kurulsun isterse eski ilçelerdeki belediyelerimizin olsun hiçbir proje üretmeden Denizli halkına vaadettikleri 222 proje unutulmuş,basit belediyecilik anlayışının üstüne çıkılamamıştır.

 

> Köyler özel idare yönetiminde iken,her türlü hizmeti alabiliyorlarken güya mahalle olan köyler şu anda haftada bir gün çöp toplamaktan başka belediyelerden bir hizmet alamamaktadır.

 

> Köy ve Belde statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde hayvancılığın yasaklanması,yaşamını bu yolla idare ettiren vatandaşımızı çok zor durumda bırakmıştır.Geçim kaynağı elinden alınmıştır.

 

> Vatandaşımızın haberi olmadan yapılan imar değişiklikleri, yol genişletmeleri sonucu oluşan terk işlemleri için vatandaşın hem maddi hem manevi sorunlarına çözüm üretilmemekte,sorunlar ileriye atılmaktadır.Bu da yıllar sonra çok büyük problemler doğuracaktır. Ama vatandaşımızın bunlardan haberi yoktur.

 

> Yoğun bir kış geçiren ilimizde yerel yönetimlerin ne kadar hazırlıksız olduğunu,ve özellikle merkezde günlerce okulların ve yolların kapalı kalması, kaldırımların üzerindeki karların temizlenememesi AKP belediyelerinin ne kadar çaresiz kaldığının ispatıdır.

 

> Son bir yıldır Denizli Halkının sosyal,kültürel gelişimini sağlayacak hiçbir yatırım yapılmamıştır.Geçmişte yapılan park ve bahçeler yeni yapılmış gibi kataloglara basılıp gösterilmektedir.

 

> Özellikle AKP Belediyeleri,belediyeyi bir limited şirket olarak görüp halka hizmetten uzaklaştırmış,Paktaş, Beltaş, Merkezefendi A.Ş gibi şirketler üzerinden belediye her türlü işçi girdi çıktısını yapıyor,ihaleleri bu şirketlere veriyor.Dolayısıyla AKP Belediyeleri taşeron belediyecilik anlayışını kendileri lehine çok iyi uyguluyor.

 

> Deski’ye verilen 220 milyonluk dev bütçe yetersiz mi ki su ve kanalizasyon katılım payı adı altında vatandaşlardan yüksek miktarda bedeller alınarak yeni bütçeler oluşturuluyor.

 

> İlçe,ilçe su birim fiyatlarının farklılık göstermesi ilçeler arasında ayrımcık mı var? sorusunu gündeme getirmektedir. Örneğin Tavas ‘ta su birim fiyatı 1.1 TL iken Acıpayam Dodurga Beldesinde bulunan okul, sağlık ocağı, aile hekimliği merkezinde dahi su birim fiyatı 5TL ‘dir. MHP Meclis Üyeleri olarak düşüncemiz hiçbir ilçemizi bir diğerinden ayıramayız. Bu nedenle vatandaşımızın hakkını MHP grubu olarak savunmuş ve gerekli hukuki işlemlere başlanmıştır. Ayrıca bu dava da yüksek su ve kanalizasyon katılım payı da ek dava konusudur.

 

> Bugüne kadar bazı merkez belediyeleri , stratejik planları,faaliyet raporlarını bile kendisi hazırlayamamış farklı il ve ilçelerin raporlarını kes yapıştır kopyala yöntemiyle meclise sunmuştur.Bu olay bile belediyelerde hiçbir hazırlığın yapılmadığının bir kanıtıdır.

 

> İki merkez belediyemiz artık yeni kurulan bir belediye değildir. Bu zihniyetten bir an önce kurtulmalıdır.Sorunlar karşısında bu bahaneye sığınmamalıdırlar. Bir an önce sorunların tespiti yapılıp projeler üretilip mevcut kaynaklar en iyi şekilde değerlendirilerek halkın hizmetine sunulmalıdır.

 

> Belediye kasalarında borçlanma ile paraların bulundurulması ya da bu paraların dengesiz harcanması belediyecilik değildir. Belediyecilik düzgün projelerle kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesidir. Bunu da ilimizin yüz akı Çal Belediyemiz en iyi şekilde göstermektedir.

 

> Belediyelerin reklam giderlerinin Billboardlar’ da çürütülmesi vatandaşı üzmektedir. Billboardlar da neredeyse bakanların doğum günlerini kutlamadıkları kalmıştır. Ne üzücüdür ki bunların bedeli de vatandaştan çıkmaktadır.

 

> Yapılan peyzaj ve güzelleştirme çalışmalarında çiçeklerin park bahçe müdürlüğü tarafından değil taşeron firmalardan temin edilmesi iki üç kat maliyeti artırmaktadır.

 

> Kağıt üzerinde yapılan trafik düzenlemelerinin pratikte uygulanamadığı Türkiye de’ki hiçbir ilde böyle bir trafik kargaşası yaşanmadığı bir gerçektir. Otopark sorunu zaten çözüme kavuşmamış, çözmek içinde hiçbir çaba gösterilmemiş, cep otoparkları ise tam bir haraç kapısı haline gelmiştir.

 

Görüldüğü üzere vatandaşımızın tüm sorunlarına vakıf, onların haklarını savunan MHP ‘si meclis üyeleri bulunmaktadır. Bugüne kadar meclis üyelerimizin vermiş olduğu önergeler yapılan hukuki mücadeleler bunların bir kanıtıdır.Bundan sonra da M.H.P Meclis üyelerimiz Denizli İlimizin ve halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceklerdir.

 

M.H.P İl Bşk.

 

Yasin Öztürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.