Öğrenci Sayısı 860'a Yükseldi

Öğrenci Sayısı 860'a Yükseldi

Hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel altyapısı ile tüm dünya ülkelerinden öğrencilerin tercih etmeye başladığı PAÜ’de Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  PAÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(PADAM) hazırlık sınıfında Türkçe öğrenen yabancı öğrencil

A+A-

Yabancı kökenli öğrencilerin Türkçe öğrendiği PADAM’daki buluşmanın ilk bölümünde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilerin Türkçe dersine misafir oldu. Daha sonra PAÜ Havuzbaşı Kafe’de keyifli çay sohbeti ile süren buluşmaya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, PADAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Aslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özlem Yolcusoy katılımda bulundu.

Dünyanın değişik ülkelerinden PAÜ’ye eğitim almak amacı ile gelen öğrencilerin Türkçeyi öğrendikleri PADAM’da çalışanlar ve öğrenciler ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dillendiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yabancı kökenli öğrenciler ile tek tek tanışarak keyifli bir sohbet yaptı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: Uluslararası Öğrenciler, Kültür Elçilerimiz Olacaklar

Pamukkale Üniversitesi içinde çok sayıda uluslararası öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Rektör Bağ, “Yabancı uyruklu öğrencilerimiz Üniversitemizde eğitim gördükten sonra ülkelerine geri döndüklerindePamukkale Üniversitesi’nde aldıkları bilgi ve kültürle, ülkelerinde ve gittikleri yerlerdegönüllü elçilik görevini üstlenecekler. Bu yönüyle misafir öğrencilerimizle bugün gerçekleşen bu buluşmanın anlamlı olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde de Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.  Merkez çalışanları ile de görüşme yapan Rektör Bağ, yapılan çalışmalar ve faaliyetler ile alakalı bilgi aldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.