O Mesajlar İçin Dev Şirketlere Uyarı

O Mesajlar İçin Dev Şirketlere Uyarı

Avrupa Komisyonu sosyal medya  devlerini uyardı ve Google, Facebook ve Twitter'ın aşırılık yanlısı olan mesajları 1 saat içinde kaldırmaları çağrısını yaptı.

A+A-

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, teknoloji devlerinden olan Google, Facebook ve Twitter'a aşırılık yanlısı mesajlarını 1 saat içerisinde kaldırmamaları durumunda ağır para cezalarına çarptırılması çağrısı yaptı. Tavsiye, bu şirketlere senelik küresel cirolarının yüzde 4'üne kadar çıkabilecek cezalar verilmesini öngörmekte.

Çağrının hedefinde olan bu şirketlerden en büyüğü Google'ın senelik gelirleri 110 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. Bahsi geçen aşırılık yanlısı içeriklerin bir saat içerisinde kaldırmaması halinde Google, 4.4 milyar dolarlık ceza ile karşı karşıya kalabilecek. Facebook'un 2017’deki toplamda senelik geliri ise 40 milyar doları aşarken, Twitter’ın  geçen sene 2.4 milyar dolarlık gelir elde ettiği ifade edildi.

Jean-Claude Juncker, senelik 'Birliğin Durumu' konuşmasında 1 saatin mesajların yıkıcı olma potansiyeli bakımından "belirleyici bir zaman aralığı" olduğunu dile getirdi.

İnternet şirketlerine radikal mesajları silme ile alakalı daha hızlı davranmaları için 3 süre verilmişti. Fakat AB yetkilileri bu şirketlerin gerekli adımları atmadığını belirttiler. Juncker'in yeni tavsiyesi, yetkililerin aşırılığı teşvik ettiği ya da desteklediğini düşündüğünü radikal mesajlar ile alakalı internet şirketlerini hemen harekete geçmeyi zorlamayı hedeflemekte.

ONAY BEKLENİYOR

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker'in getirmiş olduğu önerinin, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu'nun onayını alması gerekmekte. Onay geldiği zaman uygulama yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.