Nurettin Veren: İlişkisi Yok!

Nurettin Veren: İlişkisi Yok!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülenin "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiası ile tutuklu olan kardeşi Kutbettin Gülen'in yargılanması sürdü. Gülen'in tahliye isteği kabul edilmesi.

A+A-

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya sanık Kutbettin Gülen, tutuklu olduğu Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yolu ile katılımda bulundu. Salonda sanığın avukatı da hazır bir vaziyette idi.

 

Tanık olarak ifadesi alınan Nurettin Veren, Gülen'in en küçük kardeşi olan sanığı hemen hemen 30 seneden bu yana tanıdığını ifade ederek, Kutbettin Gülen'in kayyum atanmış olan Çağlayan Matbaası'nda maaşlı bir şekilde çalıştığını ifade etti.

 

Örgüt elebaşı tarafından, sanığa, matbaaya gelenlere rehberlik yapması için iş verdiğini iddia eden Veren, Kutbettin Gülen'in FETÖ ile bağlantısının olmadığını düşündüğünü dile getirdi.

 

Tahliyesini İstedi

Gülen'in avukatı Hasan Özçelik’se müvekkilinin yüksek tansiyon, kalp, böbrek ve diyabet gibi hastalıkları sebebi ile sağlık bakımından sıkıntıda olduğu belirterek, tahliye isteğinde bulundu. Sanık Gülen de sağlık durumu ile alakalı mağduriyetinin giderilmesi için tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi.

 

Sanığın tutukluluk durumunun devamına hükmeden mahkeme heyeti, dosyada bulunan noksanlıkların tamamlanması için duruşmayı başla bir tarihe erteledi.

Ne Olmuştu?

İzmir ilinde de 2 Ekim 2016 tarihinde, FETÖ’ye yönelik soruşturmada örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlaması ile tutuklanmıştı. Kutbettin Gülen'in, FETÖ soruşturması çerçevesinde kayyum atanmış olan Kaynak Holding'e bağlı olan İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Çağlayan Matbaası'nda çalıştığı tespit edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.