Muharrem İnce 3'e Katladı

Muharrem İnce 3'e Katladı

Vatandaşların 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylarına yaptıkları bağış rakamları ortaya çıktı.

A+A-

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan cumhurbaşkanı adaylarına vatandaşların yaptıkları bağış rakamları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar yardım yapıldığı açıklanmazken en çok bağışın 25.8 milyon TL ile CHP'nin adayı Muharrem İnce tarafından toplandığı görüldü. 143 bin kişinin bağı yaptığı İnce, topladığı bu tutar ile evvelki seçimde CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun toplamış olduğu 8.5 milyon TL’lik bağış toplamını 3'e katlamış oldu.

İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in hemen hemen 17 bin kişi tarafından 5.4 milyon TL’lik bağış topladığı öğrenildi. Muharrem İnce'den sonra en çok bağış toplayan Akşener'i, Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu takip etti. 805 bin TL bağış toplayan Karamollaoğlu'na bağış yapan kişi sayısı 2543 kişi oldu.

2014'te de cumhurbaşkanlığına aday olan ve cezaevinde tutuklu olduğundan sınırlı bir kampanya dönemi yaşayan HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'a 3 bin kişi toplam 489 bin TL bağışta bulundu. Demirtaş, 2014 1.2 milyon TL toplamıştı.

Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e ise yaklaşık bin vatandaştan 300 bin TL topladı.

KALAN PARA HAZİNE'YE

Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karara göre adaylar, adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının netleşmesine kadar geçen dönemde bağış topladı. Adaylar yalnızca nakdi yardım alabildiler. Bir kişinin her bir adaya yapabileceği yardım tutarı, en yüksek devlet memuruna mali haklar çerçevesinde fiilen yapılan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 13 bin 916 TL’yi geçmedi. Bahsi geçen sürede, harcanmayan kısımsa Hazineye aktarılacak.

.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.