İYİ Parti’nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu

İYİ Parti’nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu

Dün CHP’nin Meclis Başkanı adayı belli olmuştu bugün ise Meclis Başkanlığı başvurularının son gününde İYİ Parti’nin Meclis Başkanı adayı belli oldu. İşte detaylar.

A+A-

İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu oldu. Nuhoğlu, başvuru dilekçesini geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz'a takdim etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Meclis Başkanlığına adaylığını koydu. Daha önce İYİ Parti Meclis Başkanı adayı olarak Durmuş Yılmaz’ın ismi geçiyordu. Nuhoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ve bazı milletvekilleri ile beraber Meclis Başkanlığı makamına geldi.

Hayrettin Nuhoğlu, Meclis Başkanlığı adaylığı ile alakalı başvuru dilekçesini, Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz'a takdim etti.

Ak Parti’nin Meclis Başkan Adayı

Meclis Başkanı adaylıklarında ilk ortaya çıkan isim Ak Parti’nin adayı olmuştu. Son Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti’nin Meclis Başkanı adayı olmuştu.

CHP’nin Meclis Başkan Adayı

TBMM Başkanlık seçimi için CHP'nin adayının da belli olduğu dün gelen bilgiler arasında idi. Partide yapılan istişareler neticesinde Erdoğan Toprak ismi üzerinde uzlaşıldı ve Toprak aday oldu.

MHP’nin Meclis Başkan Adayı

MHP, daha önce yaptığı açıklamalarda Meclis Başkanlığı seçimlerinin ilk turlarında kendi adayını çıkaracağını ama son turda AK Parti’yi destekleyeceğini ifade etmişti. MHP’nin ilk turlarda Meclis Başkanı adayı olarak İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ı aday gösterme kararı aldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.