İPhone 8 ve İPhone X Özellikleri Neler?

İPhone 8 ve İPhone X Özellikleri Neler?

Fiyatı Ne Kadar?

A+A-

iPhone 8 satışa çıktı. Türkiye piyasasına ne zaman gireceği henüz açıklanmasa da yeni telefon iPhone 8 ve iPhone X'in fiyatı ve özellikleri merak konusu oldu. Peki, iPhone 8 ve iPhone X'in fiyatı ne kadar? iPhone 8 ve iPhone X'in yeni özellikleri neler?

Apple merakla beklenen yeni iPhone modelleri iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'i tanıttı. Peki iPhone X'in özellikleri neler? IPhone X'in fiyatı ne kadar? IPhone X ne zaman satışa çıkacak? İşte iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X hakkında bilmeniz gereken her şey...

Apple'ın lansmanının en dikkat çeken ürünü kuşkusuz iPhone'un 10'uncu yılına özel geliştirdiği iPhone X oldu. 

iPHONE X'İN ÖZELLİKLERİ NELER?

Çerçevesiz bir ekrana ev sahipliği yapan model fiziksel home tuşunu da tarihe karıştırmış oldu. 

iPhone X'in en dikkat çeken yanı ise Face ID yani yüz tanıma özelliği oldu.  Apple iPhone X modelinde 64 GB ve 256 GB dahili depolama kapasitesi sunuyor. 

Parmak izi okuma özelliği yerine gelen bu özellik sayesinde iPhone X kullanıcıların yüzünü tanıtması ile çalışacak. 

Süper Retina ekranlı cihazda 5,8 inç boyutunda ve 1125 x 2436 piksel çözünürlüğündeki ekrana yer verildi. 

iPhone X altı çekirdekli Apple A11 Bionic işlemcisinden gücünü alıyor.  Apple iPhone X modelinde yercihini 3 GB RAM'den yana kullandı. 

iPhone 7 Plus modelinde yatay olarak konumlandırılan bu çift kamera yeni model de ise dikey olarak konumlandırılmış. 

iPHONE X'İN FİYATI NE KADAR?

ABD'de 999 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak olan modelin Türkiye fiyatı ise şu an için netleşmiş değil. iPhone X'in ABD'de ekim ayı içerisinde ön siparişe açılacağı belirtildi.

Cihazın ABD'de raflardaki yerini alacağı tarih ise Kasım'ın ilk haftası olarak açıklandı.

iPHONE X TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Henüz resmi bir açıklama bulunmasa da iPhone X'in Türkiye'de Aralık - Ocak aralığında satışa sunulması bekleniyor.

Lansmanın bir diğer dikkat çeken modeli iPhone 8 ve iPhone 8 Plus oldu.  Beklenenin aksine eski kasayı kullanan iPhone 8 ve 8 Plus'un 7S benzeri bir model olduğunu söylemek mümkün. 

Zira bu modellerde radikal değişikliklere gitmeyen Apple 4.7 ve 5.5 inç'lik kasayı muhafaza ederek birkaç yeni özellik ile bu modelleri karşımıza çıkarıyor.  Beklenen wireless şarj özelliği ile karşımıza çıkan bu modeller suya ve toza dayanıklı olarak da dikkat çekiyor. 

Yeni iPhone'un kamerası düşük ışık koşullarında daha hızlı davranırken, geliştirilmiş piksel işlemcisi ve gürültü azaltma özelliklerine sahip. 

12 MP'lik arka kamera da yeni renk filtresi de yer alıyor. iPhone 8 Plus'ta ise çifte 12 MP kamera yer alıyor. 

iPHONE 8 FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

Tim Cook, iPhone 8'de wireless (kablosuz şarj) özelliği olacağını duyurdu. iPhone, ARKit ile oyun deneyimine interaktif yeni bir boyut kazandırmayı planlıyor.  iPhone 8'in 32 GB'lık modeli ABD'de 699 dolara satılacak. 

iPhone 8 ve 8 Plus'ın ABD'de 22 Eylül'de satışa sunulacağı ifade edilirken, kullanıcıların altın, açık gri veya uzay grisi renklerinden birini tercih edebilecekleri aktarıldı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın Türkiye fiyatı ise henüz netleşmiş değil. 3'üncü nesil Apple Watch'un özellikleri de lansman ile resmiyet kazandı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.