Genç Modacılardan Defile Rüzgârı

Genç Modacılardan Defile Rüzgârı

Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri alanı öğrencileri, Bereketler Toplantı ve Sergi Merkezi’nde muhteşem bir yılsonu defilesi organize etti. Öğrencilerin kendi hayal güçleri ve yaratıcılıklarıyla hazırladı

A+A-

Özellikle Bölüm öğretmenleri Derya Tatmanın rehberliğinde oluşturulan,12. sınıf Giyim Üretim Bölümü staj gurubu öğrencilerinin moda tasarım yarışması ve ortaya koydukları tasarımlar defileye damgasını vurdu. Yarışmanın jüri üyeliklerini DETGİS yönetim kurulundan Denizli’de moda ve giyim sektörünün sevilen isimleri Mukaddes BAŞKAYA ve Vildan ÇAPUTÇU yaptı.

Göz alıcı tasarımların sergilendiği yarışmada; Dilek KÖSEDENİZ adlı öğrencinin ROCK adlı tasarımını birinciliğe, Aleyna EKLEŞ’in TROPİCAL adlı tasarımı ikinciliğe, Server ASLAN ‘ın ORMAN CADISI adlı tasarımı ise üçüncülüğe layık görüldü.  Yarışma sonuçlarını açıklayan jüri üyeleri Mukaddes BAŞKAYA ve Vildan ÇAPUTÇU, meslek lisesi öğrencilerinden bu kadar profesyonel tasarımlar beklemediklerini belirterek hayran kaldıklarını dile getirdiler.


Defilenin ikinci bölümünde ise 11. Sınıf Giyim Üretim öğrencilerinin tasarladıkları kıyafetler sergilendi.   Öğrenciler; bölüm öğretmenleri Havan ERDOĞMUŞ, Gülay MALALAN ve Adviye Altın SALDIROĞLU rehberliğinde gelecek vaat eden tasarımlarıyla defilenin ikinci bölümüne damgasını vurdular

11. Sınıf Moda Tasarım yarışma sonuçlarının sıralaması da söyle gerçekleşti. Birinciliğe Ümmühan DURMAZ'ın tasarımı layık görülürken ikinciliğe Sevde KÖSE ve üçüncülüğe Sibel KILIÇ adlı öğrenciler layık görüldüler.  Birinciye ödülünü okul Müdürü Aysel Karaca takdm etti.


Defilenin son bölümünde ise modernize edilmiş geleneksel Türk kıyafetleri adeta birer sanat eseri gibi sergilendi. Tasarımlar davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Bu bölümde12. Sınıf öğrencilei bir kez daha podyuma çıkarak, bölüm öğretmenleri Nurkan BARAN, Nevin AYDIN, Havana ERDOĞMUŞ, Gülay MALALAN, Adviye Altun SALDIROĞLU ve bölüm şefleri Derya TATMAN öncülüğünde defilenin finaline damgalarını vurdular.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.