Gelecek Gençlere Emanet

Gelecek Gençlere Emanet

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal'in Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinde yaktığı meşaleyi, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaştırmasının 99. Yıl dönümü.

A+A-

19 Mayıs 1919 Türk tarihindeki çok önemli tarihlerden bir tanesidir. Milletin tüm onur ve asaleti ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkmasının ilk adımıdır 19 Mayıs;

19 Mayıs ile yalnızca Türk millî kurtuluş hareketinin başlamamış yeni Türk devletinin de çağdaş değerler ile milletler ailesi içinde yerini almıştır.

Atatürk’ün gençlere armağan etmiş olduğu 19 Mayıs’ın en temel anlamı gençliktir. Gençlik ise doğrudan gelecek demektir. Türk gençleri, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmayan bekçileri, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvenceleri olacaktır.

Gençlere Emanet

Yüz binlerce şehit verip, sıkıntı ve yokluk içerisinde, büyük özveriler ile kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Bu önemli ve değerli emaneti yaşatmak ve ebediyete kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi biçimde aktarmak, gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Her zaman vazgeçemeyeceğimiz güç kaynağımız olan "Milli İrade"nin yaşatılması için herkese ve bilhassa da Atatürk'ün 19 Mayıs'ı hediye ettiği gençlere büyük görevler düşüyor.

Akishaber Ailesi olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını severek feda eden yüce şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar, tüm gençlerin bayramını tebrik ederiz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.