Final'in Gurur Günü!..

Final'in Gurur Günü!..

Final Eğitim Kurumları eğitimdeki başarısını taçlandırdı. Türkiye'nin en önemli özel eğitim kurumu Final ve KKTC'nin önde gelen kurumlarından DMG Grup işbirliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Uluslararası Final Üniversitesi’ni kuruldu.

A+A-

Final Eğitim Kurumları'nın ilk üniversitesi olma özelliği taşıyan Uluslararası Final Üniversitesi'nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti.

Yerleşkesi Girne'de bulunan Uluslararası Final Üniversitesi'nin açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, milletvekilleri, Aydın Üniversitesi ve Gelişim Üniversitesi mütevelli heyeti başkan ve üyeleri, kaymakamlar, belediye başkanları, akademisyenler, Türkiye ve KKTC'den birçok davetli katıldı.

"ÜNİVERSİTEMİZ, KALİTELİ BİR ÜNİVERSİTE OLACAK”

Açılış töreninde konuşan Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, kaliteli bir eğitim anlayışı ile öğrenci yetiştireceklerini belirterek, "Üniversitemiz iki güzide kuruluşun bir araya gelerek kurduğu bir kuruluştur. Bir tanesi Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından olan Final Eğitim kurumları diğeri de KKTC'nin önde gelen kurumlarından DMG Grubudur. Kendilerine böyle güzel bir değeri ülkemize kazandırdıkları için çok teşekkür ederim. Bugün açılışını yaptığımız birinci akademik yıl ve ilk binamızın açılışıdır. Nice binaları da hep birlikte bu üniversitemize kazandıracağız.

Üniversitemiz 3 fakültede 7 bölüm ve 1 yüksekokulda 7 programda eğitim vermektedir. Bu yıl sadece 100 civarında öğrencimiz var. 80 öğrencimiz 12 değişik ülkeden yabancı öğrencilerdir. Biz bu kurumu hep birlikte yücelteceğiz ve bu uğurda hep birlikte çalışmaktayız. Üniversitemiz, öncelikle kaliteli bir üniversite olacaktır. Bu uğurda yapmamız gereken şey hem kaliteli eğitmenler, hem de bu kalitenin varlığını uluslararası akademisyenler alarak tescil etmektir. Bu yoldaki çalışmalarımız başlamıştır. Üniversitemiz uluslararası bir üniversitedir. Uluslararası üniversite olmak sadece uluslararası öğrenci bulundurmakla olmaz. Üniversitemizin bilhassa akademik çalışanları da uluslararası ülkelerden oluşacaktır. Mevcutta farklı ülkelerden akademisyenlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanında eğitimimiz uluslararası olacaktır. Öğrenciye yönelik eğitim veren bir üniversite olacağız. Her öğrencinin sorunuyla ayrı ayrı ilgilenecek bir üniversite olacağız. Ayrıca uygulamalı eğitime çok önem vererek, öğrencilerimizin eğitimini uygulamalı olarak vereceğiz, istihdam edilebilir öğrenciler yetiştireceğiz. Bizim mezunlarımız aranan bireyler olacaktır. Bu Üniversite'nin Kıbrıs Türk toplumuna, Türk milletine ve insanlığa hayırlı olmasını dilerim." dedi.

"DÜNYA MARKASI BİR ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ"

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Final üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel, açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversite açma düşüncelerini KKTC'de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uluslararası Final Üniversitesi'ni dünya markası bir üniversite yapacaklarını belirten Taşel, şöyle konuştu; "Kıbrıs'ta bir üniversite fikri uzunca süredir kafamızdaydı. Nihayet onu 2015 yılında gerçekleştirdik. 2016- 2017 öğretim yılında da mütevazı bir başlangıçla işe başlayalım istedik. Allah'a şükür bugün, burada güzel bir üniversitenin kampüsünün ilk etabını da birlikte açmış olacağız. Final eğitim kurumları 1980 yılında kuruldu. Anadolu'nun mütevazı bir kenti olan Elazığ'dan yola çıktık. Geçen 37 yıl içerisinde Türkiye genelinde 400 eğitim kurumu oluşturduk. Bunun içinde kampüs okullar, kurslar, etüt eğitim merkezleri var, temel liseler var. 200 bin civarında öğrenci okutuyoruz. 12 bin öğretmenimiz var. Üniversiteye de ilk adımımızı Kıbrıs'ta attık. Bundan da mutluluk duyuyorum. Kıbrıs'ı yüreğimin bir parçası olarak görüyorum. 1974 yılında Kıbrıs barış harekâtı sırasında Elazığ'da İzzetpaşa Camisi’nin önünde birisi bir masa kurmuş, Kıbrıs'a gönüllü yazıyordu. Ben de gittim gönüllü yazıldım. Kıbrıs'ı o dönemden beri yüreğimin bir parçası olarak görüyorum. Bugün burada bu anımı da paylaşmak istedim.

Final Eğitim kurumları olarak Kıbrıs'a önemli ölçüde yatırım yaparken Kıbrıs'ın güvenilir bir şirketiyle yola çıkmak istemiştik. Allah da nasip etti, gerçekten tanımaktan gurur duyduğum Ünal Ağabey başta olmak üzere Dimağ Bey tam bizim felsefemize uygun, yapımıza uygun yapıda insanlar. Onlarla birlikte bu üniversiteyi oluşturmanın mutluluğu da bizi ayrıca memnun ediyor. Üniversitemiz birçok alandan oluşacak ama en iddialı olduğumuz alanlar eğitim ve turizm olacak. Çünkü bizim yaptığımız işlerin başında bunlar geliyor. Ama bunun yanı sıra mühendislik ve sosyal bilimler alanında da önemli bölümler açacağız ve Kıbrıs'ta Girne'yi merkez seçtik. İnşallah gelecekte diğer bölgeler de katılabilir. Ağırlıklı olarak bu bölgeden yola çıkarak Kıbrıs'ta güzel bir eğitim kurumu, yüzyıllara yansıyan harika bir eğitim kurumu oluşturma yolundayız. Kıbrıs'ta gerçekten köklü üniversiteler var. Uzun yıllar Kıbrıs'a öğrenci taşınmasında çok emeğim oldu. Her yaptığım açıklamada Kıbrıs'a çocuklarınızı güvenle gönderebilirsiniz diyorum. Kefili benim. Dolayısıyla bundan sonra da üniversitelerle kardeş olarak devam edeceğiz. Biz üniversite kurduk ama buradaki bütün üniversiteler bizimdir. Hepsine de sahip çıkacağız. Eskiden onlara bakışımız neyse bundan sonraki süreç içerisinde de aynı olacak. Onlarla kardeşçe güzel çalışmalar yapacağız. Bunu çok net olarak söylüyorum, buradan bir dünya markası üniversite çıkarma hedefindeyiz. 1980 yılında çıktığımız gün gibi heyecanlıyım. Açılışımızı onurlandıran bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum."

‘’FİNALLİ OLMAK AYRICAKTIR’’

Denizli Final Okulları kurucu müdürü Sadi Öztekin yaptığı konuşmada; ‘’ Önceden anaokulundan üniversiteye kadar diyorduk şimdi üniversitemiz de kuruldu ve diyoruz ki ‘’anaokulundan hayata’’ Uluslararası Final Üniversitemiz hayırlı olsun’’dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.