Emniyetten Çok Ciddi Uyarı

Emniyetten Çok Ciddi Uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni ve çok tehlikeli bir uyuşturucu ile alakalı vatandaşları bir örnek olay üzerinden uyardı.

A+A-

Verilen örneğe göre, bir benzin istasyonunda arabasına benzin almak isteyen bir kadının yanına kendisini boyacı olarak tanıtan biri geliyor ve hizmet amacı ile kibar bir şekilde kadına kartını takdim ediyor. Kadın kartı alıp arabasına biniyor. Adam da başka bir arabaya biniyor.

Takip Ettiler

Kadın, benzin istasyonundan ayrılmaya hazırlanmışken arkadaki arabanın da aynı şekilde istasyondan ayrıldığını ve kendisini takip ettiğinin farkına varıyor. Kadın, o anda zor nefes almaya başlıyor ve baş dönmesi yaşıyor. Aracın camını açmak isterken, adamın vermiş olduğu kartı aldığı elinden çok tuhaf bir koku geldiğini fark ediyor. Bu arada kendisini takip eden aracında hemen arkasında olduğunu görüyor ve hemen gaza basıp, hızlı bir şekilde ilk gelen park yerine dalıyor.

Sert bir fren yaparak arabayı durduruyor. Bu arada durana kadar da kısa aralıklar ile bastığı klakson ile adeta çevreye imdat işareti veriyor.  Kadını takip eden araba da park yerine giriyor ama var hızıyla çıkış yönünden park yerini terk ederek uzaklaşıyor. Adamlardan bu şekilde kurtulmuş olan bayan, uzun bir süre sonra ancak kendine gelebiliyor ve normal bir şekilde nefes almaya başlıyor.

Kadını bu şekilde kötü duruma düşüren maddenin karta sürüldüğü ortaya çıktı.

4 Kat Daha Tehlikeli

Adı, “BURUNDANGA” olan bu uyuşturucu maddesinin, kişinin üstündekileri çalmak veya başka kötülükler yapmak için kullanıldığı ifade ediliyor. Basit bir kart üstüne kolay bir şekilde sürülebilen bu uyuşturucu, cinsel taciz amaçlı kullanılan uyuşturucuya  kıyasla 4 kat daha tehlikeli.

Bu yüzden Emniyet yetkilileri Yolda, çarşıda, pazarda tanımadığınız birilerinde ve hele de yalnızken asla böyle bir kart almamaları noktasında vatandaşları uyarıyor. Ayrı bu yöntemin evlere kadar gelip hizmet sunanlarında kullandığı bir yöntem olduğu vurgulanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.