Dinazorlar,Ülkücüleri Birbirine Düşürdü

Dinazorlar,Ülkücüleri Birbirine Düşürdü

Dinazorlar,Ülkücüleri Birbirine Düşürdü

A+A-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş , MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Mevlüt Karakaya hakkında suç duyurusun bulundu.

Referandum sürecinde "hayır" diyeceklerini açıkladıkları için MHP Genel Merkez yönetimi ile ters düşen Türkiye Kamu Sen'de sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş , MHP’li vekiller hakkında tehdit ve hakaretten suç duyurusunda bulundu.

MHP Genel Merkezi'nin aday olmamasını istediği Türk Büro-Sen Fahrettin Yokuş bir süre önce Ankara'da silahlı saldırıya uğramıştı. Yokuş, saldırıyı yara almadan atlatırken şoförü bacaklarından yaralanmış, aracına 3 kurşun isabet etmişti. 

"CAN GÜVENLİĞİM YOK, TEHDİT EDİLİYORUM, KORUMA TALEP EDİYORUM"

Yokuş'un, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu metinde, birçok MHP'linin ismini verdi. Yokuş'un ismini verdiği MHP'liler arasında divan üyelerinin de olması dikkat çekti.

24-25 Şubat'ta Sendika Genel Kurullarının yapılacağını belirten Yokuş, kongrede güvenlik sorunu olabileceğini, buna ilişkin güvenlik tedbirlerinin alınmasını da istedi.

İşte Yokuş'un suç duyurusu metninden öne çıkanlar:

"MHP'DEN GELEN TALİMATLA GENEL MERKEZİ BASTILAR"

23 Ocak 2017 tarihinde 80-90 kişilik gençlerden oluşan bir gurup, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'ne gelerek, Genel Başkan İsmail KONCUK ile görüşme talebinde bulunmuş, bu durum üzerine Genel Başkan İsmail KONCUK, kendilerini 7. kattaki makamına davet etmiş ve aralarından seçtikleri 5 kişilik bir heyeti, benim de hazır bulunduğum makamında kabul etmiştir.

Gençlerin başında bulunan Ankara Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen heyet içindeki M. isimli şahıs Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'A ziyaret sebeplerini şu şekilde ifade etmiştir;

"Biz MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'nin talimatı ile geldik. Sayın Genel Başkanımız sizden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden istifa etmenizi talep ediyor" demesi üzerine, Genel Başkan İsmail KONCUK, "Sayın Genel Başkana selam ve saygılarımı iletiniz. Ben delegelerimizin iradesi sonucu Türkiye Kamu-Sen'de Genel Başkanlık yapıyorum. Burası demokratik bir kuruluştur. Ben sadece ve sadece delegelerimizin iradesi ile bu görevden ayrılırım" diyerek, kendilerini göndermiştir.

Daha sonraki 12-13 gün boyu çeşitli saatlerde gruplar halinde yine gençler Konfederasyonumuzun önüne her gün belli saatlerde gelmeye devam etmişler, Konfederasyon binasının giriş kapısında İsmail KONCUK ve Konfederasyon aleyhinde sloganlar atarak ayrılmışlardır. Konfederasyon olarak, Ankara Valiliği ile yaptığımız görüşme sonrası gençlerin, Türkiye Kamu-Sen'in önüne gelmeleri engellenmiş, Konfederasyon girişine kolluk kuvvetleri gönderilerek tedbir alınmıştır. Fakat bu gençler yakında bulunan bir parkta protestolarını sürdürmeye devam etmişlerdir.

2) Gençlerin protesto eylemleri bittikten yaklaşık 1 hafta sonra, malumunuz olduğu üzere,

11 Şubat 2017 günü saat 20:30 sularında Keçiören'de bulunan evimin önünde silahlı saldırıya uğradım.

Bu saldırı sonucunda şoförüm Ö.T'nin ayaklarına isabet eden mermiler sonucu yaralandı ve yine aracımıza 2-3 tane kurşun isabet etti.

Aynı merkezin talimatı ile gerçekleştirildiğini düşündüğüm bu saldırı ile gerek şahsıma gerekse Türkiye Kamu-Sen Yöneticilerine mesaj verilmek istendiği kanaatindeyim. Zira bu saldırının gerçekleştirildiği tarih dikkate alındığında Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin açıkça şantaj ve tehdit edilerek, seçilerek geldikleri görevlerinden istifa ettirilmeye çalıştırıldıklarıaçıktır.

 

İvedilikle Sendikamızın Genel Kurulunun yapılacağı 24- 25 Şubat tarihlerinden önce gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasınıÖncelikle yukarıda ismi belirtilen şüphelilerin ve ismi olmayan diğer şüphelilerin tespiti ile akabinde tüşüpheliler hakkında hakaret, tehdit ve şantaj suçlarından dolayı gerekli cezai soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasını teminen kamu dava açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.