Denizli Emniyetinden Kaçakçılık Operasyonu

Denizli Emniyetinden Kaçakçılık Operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de kaçakçılık faaliyetlerine engel olmak için kaçak eşya satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların belirlenmesi içim operasyon gerçekleştirildi.

A+A-

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar çerçevesinde yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşların artan gözlük ihtiyacının karşılanması için piyasadaki değerine göre çok daha ucuz maliyet ile temin edilip satışı yapılmak istenen ve fatura, irsaliye vb. belgeleri olmayan her türlü gözlük satışına Denizli’de önlenmek, yasadışı satış yapmak isteyenleri  belirlemek için görevli ekipler tarafından çalışmalara başlatıldı.

Takip Edilen Araçta Bulundu

Sürdürülen çalışmalar sonucunda Denizli’de daha ucuza mal edip faturasız, irsaliyesiz kaçak şekillerde toptan temin edilmiş olan gerçeğe yakın görünümde hatta içinde orijinal markaların da olduğu kaçak gözlüklerin satışını gerçekleştirmek isteyen, kendine pazarlamacı görüntüsü veren şüpheli bir şahıs belirlendi. Ekipler sürdürülen çalışmalarda şüpheli şahsın olduğu aracı takibe aldı. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından görevli ekipler tarafından zanlının içinde olduğu araç durduruldu. İlgili mahkeme kararıyla araç içinde yapılmış olan arama sonucunda aracın bagaj bölümünde  pek  çok valiz olduğu gözlendi. Gerçekleştirilen  denetimlerde valizlerin içinde özel kutularda gerçeğe çok yakın üstlerinde barkod, marka amblemleri olan değişik marka, renk ve modellerde 1.362 adet kaçak optik ve güneş gözlüğü bulunup el konuldu.

 

Ele geçirilmiş olan kaçak gözlükler ile alakalı olarak yakalanmış olan 1 zanlı şahıs ile alakalı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.