Denizli Emniyeti'nden Kaçak Tütün Operasyonu

Denizli Emniyeti'nden Kaçak Tütün Operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince ilde tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçunun engellemesi için kaçakçılık yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların belirlenmesi amacı ile operasyonlar yapıldı.

A+A-

Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından sürdürülen çalışmalar çerçevesinde organize suç örgütlerinin finans kaynağı olan, sağladığı haksız kazanç ve vergi kaybıyla devleti büyük zarara uğratan ve ülke ekonomisine karşı tehdit oluşturan tüm kaçakçılık faaliyetinin engellenmesi için görevli ekipler tarafından çalışmalar yapıldı.

 

Denizli’de yasadışı tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının engellenmesi ve yasadışı ticarete konu olan her türlü ürüne el konulması için tütüncü ismi ile faaliyet gösteren işyerlerine yönelik görevli ekipler tarafından denetimler ve aramalar yapıldı. Gerçekleştirilen kontrol ve aramalarda il merkezindeki 8 işyerinde izin belgesi olmadığı ve yasadışı yollar ile kaçak temin edildiği belirlenen tütün ve tütün mamulleri bulundu.

KAPININ İÇİNE SAKLANMIŞ

Gerçekleştirilen aramalarda işyerindeki bir kapının içine saklanmış şekilde kaçak sigara belirlendi. Yapılan aramalar sonucunda toplamda 800 paket kaçak sigara, 3.200 adet içi tütün ile doldurulmuş makaron, 48 tane elektronik sigara ve likiti, 54 kg kıyılmış tütün ve 1 tane kurusıkı tabanca bulunup el konuldu.

 


Yakalanan 7 zanlı ile alakalı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından, aramalar sırasında ele geçirilen ruhsatsız kurusıkı tabanca ile alakalı da 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olmak suçlarından adli işlem gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.