Denizli'de Miryokefalon Zaferi Anılacak

Denizli'de Miryokefalon Zaferi Anılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 842 sene evvel Denizli'de yapılan ve Anadolu’nun kesin olarak Türk yurdu olduğunu gösteren Miryokefalon Savaşı dolayısı ile anma programı yapacak.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 17 Eylül 1176 tarihinde Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferiyle neticelenen ve Anadolu’nun kesin bir şekilde Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Savaşı'nın 842. Yıldönümü münasebeti ile anma programı yapacak.  Bu kapsamda 17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 15.00’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılacak olan panele Prof. Dr. Yusuf Kılıç, Prof. Dr. Turgut Tok, Prof. Dr. Mithat Aydın, Prof. Dr. Hasan Kara, Doç. Dr. Levent Kurgun ve Doç. Dr. İbrahim Balık katılacaklar. Program daha sonra büyük zaferin yaşanmış olduğu Çivril ilçesinde sürecek. 17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 20.00'de Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek program Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile yapılacak olan kortejle başlayacak.

 

Kahramanlık türküleri seslendirilecek

 

Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterilerinin yapılacağı anma programında Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları da kahramanlık ve ağıt türkülerinin olduğu bir konser yapacak. Başkan Osman Zolan, Denizli ilinin Türk tarihi açısından da çok mühim bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti. Anadolu'nun Türk yurdu olması için Denizli ilinin geçmişinde pek çok zaferler olduğuna dikkatleri çeken Başkan Osman Zolan, kendilerinin tarihe sahip çıkacaklarını ve bunu gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini çünkü geçmişini bilmeyen bir toplumun geleceğine de yön veremeyeceğini, dile getirdi ve tüm vatandaşları yapılacak olan panel ve programlarına çağırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.