Denizli'de Kapatılan Okul ve Derneklerin Tam Listesi

Denizli'de Kapatılan Okul ve Derneklerin Tam Listesi

Olağanüstü Hal uygulaması kapsamında bugün yayımlanan kararname kapsamında Denizli'de 14 özel okul ve 23 dernek hakkında kapatma kararı verildi. Bu kuruluşların kapısına, polis gözetiminde kilit vuruldu.

A+A-

'OHAL kapsamına Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname' çerçevesinde 'Fethullah Terör Örgütü' ile ilişkili olduğu gerekçesiyle Denizli'deki 14 özel okul ve 23 dernek hakkında kapatma kararı verildi. Özel Servergazi Anadolu Lisesi, Özel Servergazi İlkokulu, Özel Servergazi Günay Anadolu Lisesi, Özel Servergazi Fen Lisesi, Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu, Özel Servergazi Anaokulu, Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu, Özel Servergazi Ortaokulu, Özel Servergazi Günay Fen Lisesi, Özel Servergazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Mavişehir Ortaokulu, Özel Bilgi Kuşağı Temel Lisesi, Özel Ramazan Yağcı Ortaokulu ve Özel Servergazi Albayrak Ortaokulu kapatıldı. Polis ve belediye yetkilileri tarafından eğitim kurumlarına gidilerek kapatma işlemi yapıldı ve kapılarına mühür vuruldu. 

Kanun Hükmünde Kararname'yle Denizli'de herhangi bir yurt ya da vakıf hakkında kapatma kararı verilmezken, 23 derneğin de kapatılması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla Denizli'de Emek Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli İşadamları Derneği, Denizli Din Görevlileri Derneği, Kale Eğitim Kültür Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tavas Genç İşadamları Derneği, Denizli Adrenalin Derneği, Özel Servergazi Liseleri Mezunları Derneği, Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği, Denizli İşadamları Kültür Derneği, Buldan Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Derneği, Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi, Kale Gökkuşağı Hanımlar Derneği, Beyağaç Eğitim ve Kültür Derneği, Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Denizli Muhasebe Finans ve Yöneticiler Derneği, Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği, Acıpayam Eğitim Gönüllüleri Derneği, Denizli Medya Derneği, Ümit Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Pusula Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Demiad Denizli Müteahhit İşadamları Derneği, Çal Eğitim kültür ve Yardım Derneği, Yağmur Akademi Eğitim Kültür Derneği kapatıldı, dernekler hakkında kapatma işlemleri yapılmaya başlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.