Cumhuriyeti İle İlelebet Yaşayacaktır

Cumhuriyeti İle İlelebet Yaşayacaktır

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 10 Kasım mesajında, Atatürk Türkiyesi'nin kurucu ilkelerinin bugün çok daha değerli olduğunun ortaya çıktığını belirtti. 

A+A-

Milletvekili Kazım Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Atatürk demek, tam bağımsız bir Türkiye demek, ortak değerlerde aynı vatan ülküsünde birleşen bir vatandaşlık anlayışı demektir. Atatürk demek, yüzünü Batı modernleşmesine dönmüş, aydınlıktan taraf olmuş, dini siyasetin dışında tutan laik bir devlet yönetimi demektir. Atatürk demek, hukuku üstün kılmak, adaleti mülkün temeli saymak demektir. Atatürk demek, adaleti ve devleti parti çıkarına değil, vatandaşın hizmetine sunmak demektir. 

Atatürk demek, yurtta sulh, cihanda sulh demektir.

Atatürk demek, yetimlerin ve yoksulların çocuğunun kendi mücadelesiyle yükseldiği bir yaşam demektir, devleti adaletle yönetmek demektir. Milletin geleceğini kendi şahsi çıkarlarının üstünde tutan bir kişiliğe sahip olmak, örnek olmak, herkesi kucaklamak ve toplumsal barışı sağlamak demektir. 

Atatürk demek, büyük düşünmek demektir. Asker üniformasını çıkarıp diplomasi ve siyaset mücadelesine devam ederken hiçbir zorluğu tanımadan, sadece halkın iradesine samimi olarak inanmak ve dayanmak demektir. 

20. yüzyılın en büyük siyasi ve askeri dehası Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yol ve ilkeleri, 80 yıl öncesinden bugünü gören ve uyarılarını ona göre yapan gerçek anlamda bir lider demektir. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atatürk’ün laik Cumhuriyetine ve kadrolarına, onun aziz hatırasına saldırmaya cüret eden hain saldırılar karşısında biz kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Anıtkabir’e top sahası, çocuk parkı yaparak önderimizin anısına ve Cumhuriyete hakaret edenler artık anlasınlar ki, Türk Ulusu’nun Atasına saygısını hiçbir saldırı azaltamayacak, çoğalmaya devam edecektir. 

Siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, çocuklarımızın Atatürk sevgisi, ulusumuzun Atasının ilkelerine olan bağlılığı hiçbir koşul altında, hiçbir sivil ve askeri darbe karşısında yok olmayacaktır. Bugün faşizan baskılar altında hukuku, adaleti, askere olan güveni, laikliği ve ülke birliğini tehlikeye atanlar, Atatürk Cumhuriyeti sayesinde o koltuklarda oturduklarını bir an bile aklından çıkarmasınlar. 

Türkiye, 6 Ok’un aydınlık ışığı altında özgürlüğe, demokrasiye, kalkınmaya, insanca ve hakça bir düzeni ısrarla kurmaya devam edecektir. Anıtkabir’de oyun bahçesine, top sahasına meydan verenlerin, Cumhuriyet kurucularına “İki ayyaş” diyenlerin, teröristle ülke pazarlığına girişenlerin ülkemizi getirdiği uçurumda, Atatürk karşısında söyleyecekleri tek söz kalmamıştır.

Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcımız, tek Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyorum."

Kazım Arslan

CHP Denizli Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.