Canlarından Bezdiler

Canlarından Bezdiler

Yeni nüfus cüzdanlarının dağıtımı 2 Ocak tarihi itibariyle başladı. Vatandaşlar yeni nüfus cüzdanlarını alabilmek için Nüfus Müdürlüklerine akın etti.

A+A-

Türk Büro Sen (TBS) Denizli Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Efe, Nüfus Müdürlüklerinde yeni nüfus cüzdanlarının dağıtımına başlanmasıyla birlikte iş yoğunluğunun yüzde 300 arttığını söyledi.

“GÜNDE 200 VATANDAŞ BAŞVURUYOR”

Yeni nüfus cüzdanlarının dağıtımına başlanmasıyla birlikte günde 200’den fazla vatandaşın Nüfus Müdürlüklerine akın ettiğini belirten Efe, “2 Ocak tarihinden önce Nüfus Müdürlüklerine günde ortalama 30-40 vatandaşımız müracaat ediyordu. Ancak yeni nüfus cüzdanlarının dağıtımına başlanmasıyla birlikte günde 200’den fazla vatandaş yeni kimlik için müracaatta bulunuyor. Yani yoğunluğumuz yüzde 300 arttı. Üç memurun yapacağı işi tek memur yapmaya çalışıyor. Personel takviyesi olmaması, ve personele fazla mesai ödenmemesi nedeniyle de hizmette aksamalar oluyor. Vatandaşa hizmet vermekte zorlanıyoruz” dedi.

“GERGİNLİK YAŞANIYOR”

Personel yetersizliği nedeniyle hizmette yaşanan aksamaların bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini kaydeden Efe, “Vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor. Personel yetersizliği nedeniyle de işlemler uzun sürüyor. Bu da Müdürlüğümüzde zaman zaman gerginliklere sebep oluyor. Sıra münakaşaları yaşanıyor. Memurlarımızla vatandaş karşı karşıya geliyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce Nüfus Müdürlüklerine geçci görevlendirmeyle personel takviyesi yapılmalı” diye konuştu.

“PARA BANKALARA ÖDENSİZ”

Yeni Nüfus cüzdanı almaya gelen vatandaşlardan 16 TL ücret alındığını kaydeden Efe, “Para alma işlemi zaten uzun olan süreyi daha da uzatıyor. Yeni Nüfus cüzdanı almaya gelen vatandaş önce herhangi bir kamu bankasına 16 TL Nüfuz cüzdan bedelini ödeyip, makbuzu ibraz etmeli. Bu uygulama işlem süresini bir nebze olsun kısaltır” dedi.

TORPİL İSYANI

TBS Denizli Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Efe, açıklamasında siyasilere de tepki gösterdi. Efe, “Nüfus Müdürlüğü çalışanları, yeni kimlik almaya gelen vatandaşın yoğun talebine karşılık vermek için canla başka çalışırken, özellikle iktidar partisine mensup yetkililerin referansıyla gelenler işimizi daha da zorlaştırıyor. Bu kişiler kendilerini sanki Devletin kurumunun sahibi gibi davranıyor. Bu kadar yoğunlukla hizmet mücadelesi vermeye çalışırken bir de AKP torpillileriyle uğraşıyoruz. Siyasiler bu işten ellerini çeksin. Kamu çalışanların ın işlerini zorlaştırmasınlar” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ACELE ETMEMELİ”

Nüfus Cüzdanlarının değiştirilmesiyle ilgili herhangi bir süre sınırlamasının olmadığını söyleyen Efe, “vatandaşlarımızdan yeni nüfus cüzdanlarını alma konusunda acele etmemelerini istiyorum. Kimlik değiştirme süreci en az 5 yıl devam eder. Sendikamızın tahminlerine göre bu süre 10 yılı bulur. Bu nedenle halkımız aceleci davranmamalı” dedi.

MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.