Büyükşehir’den üreticiye dev destek

Büyükşehir’den üreticiye dev destek

Büyükşehir’den üreticiye dev destek

A+A-

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için Türkiye'ye örnek projeler üreten Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Denizlili üreticileri yalnız bırakmadı. 2017 yılında çiftçilere 45 milyon liralık destek verdiklerini açıklayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, özellikle sulama birliklerine verdikleri katkıyla hem üreticiyi desteklediklerini hem de suyun ve toprağın korunmasına büyük katkıda bulunduklarını vurguladı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra çiftçilerin üretime daha çok katkı sunabilmesi adına geçen yıl 45 milyon lira değerinde yatırım yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı geçen yıl Denizli'deki tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin artırılması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı, yüksek ürün verimi elde edilmesi için tohum eleme makinesi, mısır silaj makinesi ve ceviz soyma makinesi hibe programları ile su kaynaklarının ve toprağın korunması için sulama birliklerine destek programı düzenledi. Vahşi sulama nedeniyle su kaynaklarının ciddi miktarlarda azalmasını önlemek ve üreticilerin enerji tasarrufuna katkı sağlayıp, toprak ve ürün verimliliğini çeşitlendirmesine yardımcı olmayı hedefleyen projelerle sulama birliklerine 42 milyon lira değerinde destek verildi. Bunların yanında sulama boruları, mısır silaj makinesi, tohum eleme makinesi, ceviz soyma makinesi, süt soğutma ve su tankı gibi çiftçilerin ihtiyacı olan makinelerle bu destek 45 milyon lirayı buldu.

 

Denizlili çiftçilerin üretimi artıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2017 yılında tarıma çok büyük destekler verdiklerini söyledi. Başkan Osman Zolan, "Çiftçimize, üreticimize destek verdik. Sulama boruları, mısır silaj makineleri, süt soğutma ve su tankı, ceviz soyma makineleri ve buğday eleme makineleri hibe edip, sulama birliklerine destek vererek çiftçimizin üretimini artırarak hayatlarını kolaylaştıracak işlerin altına imza attık. Sulama birlikleri konusunda ciddi yardımlarımız oldu” dedi.

 

Gelecek nesiller için

 

Sulama birliklerine verdikleri katkıyla hem üreticiyi desteklediklerini hem de Denizli’de suyun ve toprağın korunmasına katkıda bulunduklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Sulama birlikleri çok önemli bir konu ve bunun üzerinde durulması gerekiyor. Vahşi sulama hala yaygın olarak yapılıyor ve bu su kaynaklarımızın azalmasında büyük etkisi oluyor. Ancak üreticimiz damlama sulama sistemine geçerse bu su kullanımı yüzde 50 oranında azalacak. Ayrıca fazla suyun toprağı verimsiz hale getirmesinin de önüne geçilecek" dedi.

 

“Destek olmaya devam edeceğiz”

 

Denizli’deki sulama birlikleri ile görüştüklerini belirten Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından damlama sulama sistemi için 250 milyon liralık bir proje yapılmış. Kanun gereği bu proje bedelinin yüzde 10’unun sulama birlikleri tarafından karşılanması gerekiyor. Birliklerin bu paraları vermesi mümkün değil. Biz 'suyumuzu ve toprağımızı korumak için destek veririz' dedik. Çünkü suyumuzu ve toprağımızı gelecek nesillere bırakmak için koruyoruz. Biz bu topraklarda yaşayacak olan son nesil değiliz. Ayrıca 25 milyon lira desteğimizle Denizlimize 225 milyon değerinde daha yatırımın gelmesini sağlıyoruz. Acıpayam’da da aynı şekilde bir yatırım söz konusu. Bunun gibi Baklan, Emirhisar’da, Işıklı’da, Çal’da sulama birliklerine destek verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Çünkü biz suyumuzun ve toprağımızın korumasına önem veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.