Buldan Eski Kaymakamına Yeni Görev

Buldan Eski Kaymakamına Yeni Görev

Eski Kaymakamlardan Denizli’nin Buldan ilçesinde de kaymakamlık yapmış olan Mehmet Ersoy, İçişleri Bakan Yardımcılığına getirildi.

A+A-

Buldan ilçesinde 1997 - 2001 seneleri arasında 4 sene Kaymakamlık yapmış olan Mehmet Ersoy 2016’da da Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığına getirilmişti.

 

MEHMET ERSOY KİMDİR?

1964 senesinde Sinop Boyabat’ta doğmuş olan Mehmet Ersoy İlk, orta ve lise eğitimlerini Boyabat’ta tamamladı ve ardından 1986’da Ankara Üniversite'si Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1987 senesinde Kastamonu Kaymakam Adayı olarak Mülki idare amirliği mesleğine kabul edilmiş olan Kaymakam Adaylığı döneminde bir sene süre ile İngiltere'de dil ve mesleki eğitim aldı.

 

Ardından sırayla İzmir-Kemalpaşa Kaymakam Vekilliği; Balıkesir-İvrin Konya-Çeltik Tunceli- Nazımiye Kaymakamlıkları, Mardin Vali Yardımcılığı. Denizli-Buldan, Adana-Kozan İstanbul-Çatalca ve Sarıyer Kaymakamlıkları görevlerini sürdürdü.

 

Buldan Kaymakamıyken Düzce Depremi sebebi ile 3 ay süre ile Bolu Vali Yardımcılığı görevine atandı.. 22 Aralık 2008’de Bakanlar Kurulu Kararı ile Sarıyer Kaymakamlığımdan

Yalova Valiliği'ne getirildi. 02 Ocak 2010’da ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına

(AFAD) atandı.

 

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti Sinop Milletvekili oldu. Milletvekilliği döneminde Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, PAP Ve KEİPA Türk Grubu Üyeliği görevlerini yaptı. 24. Dönem İkinci Yasama senesindeyse İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi.

 

18.03.2016’da Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirilen Mehmet Ersoy, 21.06.2017 Tarihli üçlü Kararname ile İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

Mehmet Ersoy evli ve iki çocuğu var ve iyi derecede İngilizce bilmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.