Baklan'a Arıtma Tesisine Kavuşuyor

Baklan'a Arıtma Tesisine Kavuşuyor

Çevre yatırımları ile örnek projeler yapana Denizli Büyükşehir Belediyesi,  modern atıksu arıtma tesisi kurmuş olduğu ilçelere Baklan'ı da katıyor.

A+A-

Denizli'nin "Büyükşehir" statüsü kazanmasından sonra şehir çapında hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinde bir zaman evvel başlatmış olduğu alt yapı çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu çerçevede ilçeye yapılacak olan 40 bin metre kanalizasyon hattı, 37 bin metrelik içme suyu hattı ve 13 bin metre yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Baklan'ın alt yapısını tekrardan  yapan Büyükşehir DESKİ bunun yanında ilçeye 1 tane de 500 metreküplük içme suyu deposu inşa edecek. Büyükşehir DESKİ bunların yanında projesini bitirdiği Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşasına da bir zaman evvel başladı. 7 bin 865 kişilik toplam kapasiteye sahip olacak ve 2 kademede yapılacak evsel nitelikli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi günlük ortalama  bin 400 metreküpten fazla suyun arıtılmasını yapacak. 5 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, ilk etapta 3.100 kişilik olacak.

 

Hizmet Destanı Sürüyor

 

"Denizli’nin merkezinde olan her şeyin ilçelerde de olacağı" parolası ile yol aldıklarını belirten Başkan Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ'nin yalnızca şehir merkezinde değil, 19 ilçe ve 622 mahallesinde gece gündüz demeksizin hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti. Başkan Zolan, şehrin 4 bir tarafında vatandaşların ihtiyacı olan ne varsa yapmaya gayret ettiklerini, Baklan’ın en önemli ihtiyaçları arasında bulunan altyapısını ve atıksu artıma tesisi ihtiyacını inşallah en kısa zamanda gidereceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.