ASKF Yönetimi İbanoğlu'nu Ziyatet Etti

ASKF Yönetimi İbanoğlu'nu Ziyatet Etti

Resmi Gazete’de 7 Ağustos 2016’da yayınlanarak uygulamaya geçen yönetmelikle amatör kulüplerin antrenman ve maçlar için hiçbir tesise ücret ödemesine gerek kalmamıştı. Konuyla ilgili olarak Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ve yönetim kurulu üyeleri Gen

A+A-

ASKF YÖNETİMİNDEN NEZAKET ZİYARETİ

 

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerden sonra amatör kulüpler için önemli bir yönetmelik hayata geçmişti. Ülke genelinde sporcu ve spor kulüplerinin spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanmaları amacıyla 7 Ağustos 2016 tarih ve 29794 sayılı Resmi gazetenin 18. Maddesinde yayınlanarak düzenlenen yeni yönetmelikle, profesyonel futbol ile basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında en üst ligler hariç olmak üzere spor tesislerinin, spor kulüplerinin antrenman ve sportif faaliyetlerine ücretsiz tahsisine imkan sağlandı. Yapılan değişiklikle şimdiye kadar alınmasında zorluk çekilen ve hesaplanması mümkün olmayan elektrik, su, personel vb. zorunlu giderlerin tahsili yönündeki uygulamaya da son verildi.

 

ASKF YÖNETİMİNDENZİYARET

 

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ve yönetim kurulu üyeleri Emin Şen,  Ünal Coşkun, Çağatay Bostancı, Mehmet Emin Ataş, Futbol İl Temsilcisi Musa Coşkun, ASKF İl Hakem Kurulu Danışmanı Mehmet Tuncer ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Denizli’deki temsilcisi olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na ziyaret etti. ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen,  Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere Bakanlık ve Spor Genel Müdürlüğü bürokratlarının uğraşları sonucu alınan bu kararın, tüm ülkede amatör sporun kalkınması adına alınmış önemli olduğunu belirtti. Ceşen, “Bu yönetmelikle yaşanılabilecek bir çok sorun ortadan kalmış oldu. İlimizde daha önce tesislerin kullanımı konusunda herhangi bir kira bedeli bulunmuyordu ancak gece antrenmanları yapan takımlarımız yasa gereği elektrik ücreti ile karşı karşıya kalıyordu. Yönetmelik ile birlikte bu problemde ortadan kalmış oldu. Bu konuda kamuoyunda ve bazı basın organlarında ‘zaten ücret alınmıyordu’ gibi görüşler vardı. Bunların yanlış olduğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da ifade etti.  Bu uygulamanın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 

“KULÜPLERİN ÜZERİNDEKİ YÜK KALKACAK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu  ise ziyarette konunun enine boyuna değerlendirildiğini belirterek, “Amatör spor kulüpleri gençlerimizin spor yapmasına ve sağlıklı birer birey olmasına yardımcı oluyor. Bizler farklı anlaşılmaların önüne geçmek için bir araya geldik. Yeni yönetmelikte yapılan düzenleme öncesi, amatör kulüplerin antrenman için mevcut saha ve tesisleri belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. Tesis kullanımından dolayı elektrik, su, personel gibi zorunlu giderlerin tahsili yönünde farklı illerde farklı uygulamaların  vardı. Yapılan düzenlemeyle bu durum netleşti ve kulüplerden herhangi bir ücret alınmayacak.  Amatör kulüplerin üzerindeki maddi bir yük kaldırılmış oldu.  Konuyu takip eden Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile emeği geçenlere teşekkür ederim. Nazik ziyareti nedeniyle ASKF yönetimine de teşekkür ederim” diye konuştu. İbanoğlu, son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın amatör spor kulüplerinin vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı ile ciddi bir çalışma halinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.