Ankara 2.Hukuk Kongresine Ev Sahipliği Yaptı

Ankara 2.Hukuk Kongresine Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Adalet Akademisi’nin işbirliği ve Türkiye Noterler Birliği ve Ankara Barosu’nun katkılarıyla Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesin de 2. Uluslar arası Hukuk Öğretimi Kongresi başarı ile gerçekleşti.

A+A-

Adaleti seven bir insan için her yer emindir.

Hukuk alanında bilim ve bilgi toplumun gerekleri doğrultusunda eğitim ve araştırmayı ve bu alanda ülkeler arası işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan Uluslar arası bu çalışmaya emek veren başarılı ekibi tebrik ediyorum.

Kongre Düzenleme Kurulu: Doç. Dr. Öykü Didem Aydın, Yrd. Doç. Dr. Bilge Bingöl Schrijer, Arş. Gör. Sümeyye Altıntaş, Arş. Göv. İlhan Ömer Koşar, Arş. Gr. Nihal Olgun, Arş. Gr. Sinem Uçman, Arş. Gr. İmge Hazal, Yılmaz, Arş. Grv. Azer Sumbas, Arş. Grv. Abdulsamet Güller

1. GÜN ( 19 KASIM 2014 ÇARŞAMBA ) Açılış Konuşmalarını Prf. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Muharrem Kılıç yaptı. Barok Oda Birliği Müziği Dinletisi dinleyenlere nağmelerin sevgisini hissettirdi. Hukuk Öğretimi Platformu Projesi kapsamında Mürsel Yiğit ve Fatmanur Akyol, Hukuk okumak, hukuk öğrenimi üzerinde düşünmek, aktivizm konusunu anlattılar. Açılış Tebliğini Prof. Dr. İmer Benjamin Flores açıkladı.

1. Oturum da Hukuk Öğretimde Modeller anlatıldı. Bu bölümde Moderatör: Dç. Dr. Öykü Didem Aydın, Prof. Dr. Hans Paul Prümm, Prof. Dr. Yüksel Kavak, Prof. Kathleen Burch, Dr. Jens Jeep, Prof. Dr. Gülriz Uygur konferans verdiler.

2. GÜN ( 20 KASIM 2014 PERŞEMBE ) 1. SALON’ da gerçekleşti. 1. Oturum; Hukuk Öğretiminde Müfredatın Yapılandırılması konusu ele alındı. Bu konuda Moderatör: İbrahim Shaban, Prof. Dr. Lestie Wolf, Prof. Dr. Nükhet Örnek Büken, Prof. Dr. Paul Miller Prf. Dr. Javaid Rehman, Yargıç Prof. Dr. Enver Hasani konferans verdiler.

2.Oturum: Hukuk Öğretimi, Meslek Öğretimi konusunda konferans verildi. Moderatör: Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof Dr. Hasan Fehim Üçışık, Prof. Dr. Çetin Arslan, Rıfat İnanç öğrencilere bilgiler verdiler.

3. Oturum: Hukuk Öğretimine Giriş, Yardımcı Eğitim Öğretim ve Bilişim konulu konferans oldu. Bu konuda Moderatör: Prof. Dr. Sahir Çörtoğlu, Prof. Dr. N. Ayşe Odman Boztosun, Doç. Dr. Seldağ Güneş Peschke, Dr. İhsan Baştürk, Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya

4. Oturum: Moderatör: Dr. Ali Khashan, John Engstrom, Prof. Dr. Çiğdem Kırca, Prof. Adome Blaise Kouassi, Yrd. Doç. Dr. Jur. Salih Polater ( Prof. Dr. İbrahim Kaplan adına)

2. GÜN ( 20 KASIM 2014 PERŞEMBE ) 2. SALON’ da gerçekleşti. 1 Oturum: Hukuk ve Meslek Öğretimi Uluslararasılaşma ve Güncel Sorunlar ile ilgili Moderatör: Prof. Dr. Yusuf Karakoç, Prof. Dr. Barbara Dauner Dauner – Lieb, Doç. Dr. Sedat Çal, Yrd. Dç. Dr. Mehmet Beşir Acabey konferans verdiler.

2. Oturum: Uygulama Açısından Hukuk Öğretimi ele alındı. Moderatör: Mustafa Doğru, Hacı Ali Açıkgül, Leyla Köksal, Ergün Şahin, Cihan Ergün, Arş. Gör. Emel Şeyda Elgün Toğrul bu konularda konferanslar verdiler.

3. Oturum: Hukuk Öğretiminde Toplumsal Cinsiyet konusu ele alındı. Moderatör: Prof. Dr. Türkan Sancar, Prof. Dr. Selma Çetiner, Prof. Dr. Kadriye Bakırcı, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Sever bu konularda konferanslar verdiler.

4. Oturum: Farklı Hukuk Dalları Açısından Hukuk Öğretimi konusu ele alındı. Moderatör: İsmail Rüştü Cirit, Prof. Dr. Ahmet Battal, Yrd. Doç. Dr. Özge Okay Tekinsoy, Arş. Gör. Semih Sırrı Özdemir, Arş. Gör. Nevfel Akkaşoğlu konferans verdiler.

3. GÜN ( 21 KASIM 2014 CUMA ) Konferans Salonunda gerçekleşti. 1. Oturum: Hukuk Öğretimi, Temel ve Bilimsel Hazırlık, Toplum konusu idi.

Moderatör: Bilal Çalışkan, Prof. Dr. Enver Bozkurt, Prof. Brenda Lea Tofte, Arş. Gör. Didar Özdemir, Cengiz Aşkan konferans verdiler.

2. Oturum: Hukuk Öğretiminde Normatif Kavramların Bilimselleştirilmesi ve Adli Tıp Öğretimi konusu ele alındı.

Moderatör: Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz, Av. Dr. İsidoro Barbagallo, Doç. Dr. Erhan Büken

Atölye Çalışmaları: 1. Atölye: Yrd. Dç. Dr. Kıvılcım Turanlı Yücel, 2. Atölye: Öğr. Grv. Aslı Şimşek, Arş. Grv. Damla Songur, 3. Atölye: Arş. Grv. Halil Kökcü, 4. Atölye: Dr. Jens Jeep, 5. Atölye: Yrd. Doç. Bilge Bingöl Schrijer, 6 Sanat Atölyesi: Doç. Dr. Öykü Didem Aydın , Zeliha Demirel

HUKUK ÖĞRETİMİ FORUMU : Moderatör: Prof. Dr. Mehmet Yüksel, Prof. Dr. Erdal Onar, Hasan Dudaklı, Sidar Tunca, Arş. Grv. İlhan Ömer Koşar, Binnur Yılmaz, Batuhan Akçay konferans verdiler.

Bu Konferans Hukuk adına büyük bir başarıdır. Konuşmacılardan Sincan Cumhuriyet Savcısı, sayın Cihan Ergün; Mahkum Anlatıları; Hukuku Yaşayarak Öğrenmeyi konu aldı. Suç tarihi ile yargılanma, yargılanan yasa maddeleri, esas hakkında mütalaa, bilirkişi raporları, ayrıntılı yargılama ve hukuk mantığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnsanın yeryüzünden çektiğiniz zaman hiçbir değeri olmaz. Güzellik kavramını bilmeyenlerle iseniz gerçekleştirdiklerinizin önemi yok. Başı dikleşmeden dimdik duran hukuk adamı olmanın önemini vurguladı. Bireye yasa önünde savunma hakkının adaletli ve sınırsız kullanma hakkının verilmesini, Fiil ehliyeti olmayana sanık sıfatı verilmesini, kişinin nüfus kaydı, sosyal inceleme raporları, nihai onama ve adli hataları örneklerle açıkladı.

Bilimsel çalışmalara ışık tutacak bu Konferansa yurt içi ve yurt dışından çok değerli Hukukçular katıldılar. Kapanış konuşmaları, Kongre Bildirgesi ile Proje anlamlı bir eğitim sesi oldu. Hukuk alanında bilim ve bilgi toplumun gerekleri doğrultusunda eğitim ve araştırmayı ve bu alanda ülkeler arası işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan Uluslar arası bu kongreye katılan konuşmacılara başarı plaketleri günün anısına takdim edildi. Lisans, Yüksel Lisans, Öğretim Görevlilerin katılımı ile akademik ve idari personele yönelik değişim programlarına yön veren tüm başarılı projeleri ve bu projelere emek veren yürekleri kutluyorum.

HABER VE FOTOĞRAF: SULTAN ÖZATEŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.