"Türk" kelimesi ceza olarak hiç silinemez

"Türk" kelimesi ceza olarak hiç silinemez

"Türk" kelimesi ceza olarak hiç silinemez

A+A-

Ülkemiz tarihi günlerden geçmektedir. Büyük Türk Milleti'nin kahraman ordusu, Ortadoğu'da huzuru tesis etmek için asırlık Türk yurdu Türkmeneli' de "Zeytin Dalı" harekatını büyük bir cesaret ve fedakarlıkla sürdürmektedir. Devam etmekte olan bu harekatın, bölgede huzurun ve istikrarın garantisi olan Türkmeneli Cumhuriyeti için bir başlangıç olmasını dileriz. Şurası çok aşikardır ki; Ortadoğu'nun, bu bölgenin evlatları tarafından adalet ile yeniden düzenlenmesi şarttır. Maalesef, küresel güçlerin içeride ve dışarıda tezgahladıkları oyunların ortasına çekilmeye çalışılıyoruz. Böylesine hassas bir dönemde, siyasilerin, kurum yöneticilerinin yaptığı hatalar milletimizi endişelendirmektedir.

Milletimizi ayrıştıracak, kutuplara ayıracak söylem ve eylemlerde bulunmak son derece yanlıştır ve tehlikelidir. Bu tutum; Türk ve İslam beldeleri üzerinde, yani Ortadoğu' da kirli emellerini gerçekleştirmek isteyenlere yaramaktadır! Mehmetçiğimizin canla başla emperyalist güçlere karşı mücadele verdiği, şehitlerimizin tekbirlerle ebedi aleme uğurlandığı bir dönemde "Türk" kelimesi üzerinde yapılan tartışmalar son derece yanlış ve bir o kadar da düşündürücüdür.

"Türk" ismini taşımasına izin verilen kurumların yönetiminde bulunan şahısların, kahraman ve şerefli Türk Askeri' nin barış, huzur ve istikrar için onurla ve insanca sürdürdüğü harekata leke sürmeye çalışmalarını şiddetle kınıyoruz. İster bakanlık tarafından Türk ismini taşımasına izin verilmiş olsun, ister verilmemiş olsun; resmi görevde olsun ya da olmasın kahraman Türk Ordusu'na, Aziz Türk Milleti'ne dil uzatan herkesin bugüne kadar karşısında durduk, bundan sonra da kararlılıkla duracağız ! Ancak yanlışı düzeltmek, bir başka yanlışla yapılamaz. Yönetiminde bulunan bir hainin, gafilin, ya da acizin, bir kişinin ya da bir ekibin yaptığı hata yüzünden kurum cezalandırılamaz. Hele kanunla kurumun isminin başına verilen "Türk" kelimesi ceza olarak hiç silinemez.

Hatası olanlar adalet önünde hesap vermelidir. Tahkikat ve muhakeme ise bağımsız ve yüce, Türk adalet sistemi tarafından sürdürülmelidir. Türk" kelimesinin kaldırılma teşebbüsü ve tartışmaları milletimizin birlik ve beraberliğine atılmış bir bombadır. Biran önce bu gereksiz tartışma sonlandırılmalı, hatadan vazgeçilmelidir. Değişik nedenlerle "Türk" kelimesi üzerinde yapılan tartışmaları milletimizin ali menfaatleri bakımından son derece zararlı buluyoruz. Yaşadığımız ülkenin, dilimizin ve Milletimizin adı "Türk" tür. Türk Milleti, bölünmez ve ayrıştırılamaz bir bütündür. Etnisite yığını değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli makamlarının emanet edildiği yöneticilerin söylem ve eylemleri büyük bir Milleti, devletinini bağlamaktadır. Yöneticilerimizi, Türk Milleti'ni bölmeye çalışanlara izin vermemek için daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz.

Zafer Kodal Denizli Millet Partisi İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.