Haber Yaparken Kendileri Haber Oldular

Haber Yaparken Kendileri Haber Oldular

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, ülkemizde demokrasinin rafa kalktığı, gerçeklere gözlerin kapatıldığı, doğruyu yazmayı çalışanın işsizlikle ve tutsaklıkla tehdit edildiği, OHAL ortamında gazetecilerin tutuklandığı bir günde ancak ve ancak “Mağdur ve Sus

A+A-

FETÖ'YLE MÜCADELE ETMİŞ GAZETECİLER DE HAPİSTE

Ekmeğini gerçeklere, mesleğini doğrulara adamış, partizanlığın değil özgürlüğün kalemi olmak, fikir ve düşüncelerini yazmak için çırpınan her gazeteci bugün iktidarın hedefi haline gelmiştir. FETÖ’cülerle zamanında mücadele ettiği için hapse atılan birçok gazeteci, şimdi de FETÖ-AKP ilişkisini ortaya çıkardığı için, iktidar-terör bağlarını açıkladığı için içeridedir. Siyasi iktidarın devleti terör örgütleriyle pazarlığa oturtmasına, silah alışverişine girişmesine, hatalarını sergilemesine sessiz kalmayan, bunu yazabilen cesur gazeteciler bugün ya hapiste ya da dışarıda demokratik ve özgür bir ülke özlemi çekmektedir.

HABERCİLER OHAL'DE HABER OLUYOR

OHAL faşizmi altında asıl hedefe konan basın özgürlüğüdür. Muhalif olmanın en ağır bedelini bugün gazeteciler ödüyorsa, işsizlik, güvencesizlik, tutsaklık sıradanlaşmışsa ortada Çalışan Gazeteciler Günü'nden bahsedilemez. Bir gece yarısı, hukuksuz bir OHAL kararıyla iktidar sopasını sırtında hisseden gazeteciler, bugün haber yapacağı yerde kendileri haber olmuştur.

MAĞDUR VE SUSTURULAN GAZETECİLER GÜNÜDÜR BU

Ülkemizde rejimi değiştirecek Anayasa değişikliği görüşmelerinde muhalefetin konuşmasını canlı verdirmeyen, halkın öğrenme imkanını yok eden, büyük haksızlıkları,adaletsizlikleri,yolsuzlukları,şiddeti ve hukuksuzluk iddialarının haberini yazdırmayan, medya üzerinde baskı uygulayan,korku imparatorluğu içinde “Çalışan Gazeteciler”den değil, “Mağdur ve Susturulan Gazeteciler Günü”nden bahsedilebilir.

Bu çerçevede zor şartlar altında çalışan gazetecilerimizin gününü yürekten kutlar, demokratik bir ortamda,özgürce fdüşüncelerini yazabilecekleri bir gün dilerim.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.