Günün Menüsü
Ezo Gelin Çorbası
Ezo Gelin Çorbası Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 domates rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Karabiber
1. 5 litre su
Ezo Gelin Çorbası Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Tencereye (düdüklü) yağları koyup, soğan ve sarımsağı kavuralım. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim, domates sosunu ilave edip ardından karabiber ve naneyi de ekleyip bir kaç dakika pişirelim. Yıkadığımız pirinç, mercimek ve bulguru da tencereye alıp üzerine 1. 5 litre kaynamış suyu ekleyelim ve kapağını kapatıp 20 dakika pişirelim.
Has Dolması
Has Dolması Tarifi'nin Malzemeleri
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 demet maydanoz
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı tane sumak
250 gram bıçak ağzı kayması
250 gram yağlı kıyma
100 gram kuyruk yağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İsot
Pul biber
Yenibahar
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
Asma üzüm yaprağı
Lahana
2 adet haşlanmış soğan
Has Dolması Tarifi'nin Yapılışı
Pirinçleri yıkadıktan sonra bütün sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın kıymaları, baharatları, salçayı yağı ve sumağı katıp hepsini karıştırın. Sumakları yaklaşık iki saat önce kaynamış suya bırakıp öyle süzün)sonra doldurun.
Kırmızı Lahana Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri
1 adet kırmızı lahana
1 su bardağından 2 parmak eksik su
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik tuz
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sirke
Yarım çorba kaşığı limon tuzu
Yarım çorba kaşığı şeker
2 küçük sarımsak
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi'nin Yapılışı
Lahanayı yıkayıp ince ince keselim. Ayrı bir kapta su, tuz, şeker, limon tuzu ve sirkeyi eriyene kadar karıştıralım. Turşuyu yapmak istediğimiz bidon, kavanoz veya kapaklı bir kaba lahanaları koyup üzerine hazırladığımız suyu dökelim. Üzerine sarımsağı koyalım. 10-12 gün sonra turşumuz hazır.
Browni Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için:
1 paket margarin margarin
2 yumurta
1 bardak şeker
50 gram kakao
Kabartma tozu
Vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
Un
Şerbeti için:
1 bardak süt
1 bardak şeker
Browni Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Hamurunun malzemelerini yoğuruyoruz top top yuvarlıyoruz 180 derecede üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz sütle şekeri karıştırıp sıcak olan kurabiyeleri şerbete batırıp tepsiye diziyoruz üzerine hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.