Günün Menüsü
Kremalı Sütlü Sebze Çorbası
Kremalı Sütlü Sebze Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri
2 küçük boy veya bir büyük boy patates
1 orta boy soğan
1 kırmızı biber
1 havuç
1 et bulyon
2 litre su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Meyanesi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı un
Yarım litre süt
1 paket (200 ml) krema
Kremalı Sütlü Sebze Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle tüm sebzeleri minik küp küp doğruyoruz, ince doğranmış soğanı yağda biraz soteliyoruz. Sonra sebzeleri de ilave edip 5-6 dakika daha sotelemeye devam ediyoruz. Üzerine kaynamış sıcak suyu, tuzu ve et bulyonu da ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Meyane için: Tereyağı ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz, üzerine sütü yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırarak ilave ediyoruz. Kremayı da ilave edip haşladığımız sebzelerin içine ilave ederek bir iki taşım kaynatıyoruz. Sonra çorbamızı servis yapabiliriz.
Fırınlanmış Izgara Bonfile
Fırınlanmış Izgara Bonfile Tarifi'nin Malzemeleri
500 gram bonfile
300 gram mantar
Dilediğiniz kadar sivri biber
Dilediğiniz kadar çeri domates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Fırınlanmış Izgara Bonfile Tarifi'nin Yapılışı
Izgara tavanızı ocağa koyup altını iyice açın. Siz eti hazırlayana dek tava kızsın. Et buzdolabındaysa eğer pişirmeden yarım saat önce mutlaka çıkarın. Etin üzerine az miktarda zeytinyağı dökün. Varsa deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpin.
Tuz ve karabiberi etin her tarafına iyice sürün. Fırınınızı da 200 dereceye getirin, siz eti ızgaralarken fırın da ısınmış olur. Etin iyice kızmış ızgara tavaya koyun. Mantar, biber ve domatesleri de etin etrafına dizin. Etin her bir yüzünü 3 dakika pişirdikten sonra ızgara tavanızı doğruca fırına atın. Yalnız tavanızın fırına girmeye uygun olması gerekiyor. Değilse et ve diğer malzemeleri hemen başka bir fırın tepsisine aktarıp fırına atabilirsiniz. 200 derecelik fırında sadece 10 dakika daha pişirin ve çıkardıktan sonra 1-2 dakika dinlendirin.
Hasat Pilavı Tarifi
Hasat Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri
200 gram Amerikan pirinci
1 adet dilimlenmiş havuç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet doğranmış taze soğan
1 adet çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış, soyulmamış elma
½ yemek kaşığı tuz
½ yemek kaşığı biber
½ su bardağı tohumsuz kuru üzüm
1 yemek kaşığı susam
Hasat Pilavı Tarifi'nin Yapılışı
Orta boy bir tencerede, havuçları sıvı yağ ile orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Sonrasında soğanları ve elmaları da ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
Pirinç ve su ekleyerek kalan malzemeleri de karıştırın. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yaban Mersinli Yeşil Elmalı Salata
Yaban Mersinli Yeşil Elmalı Salata Tarifi'nin Malzemeleri
Roka
Maydonoz
Dereotu
Nane
Kuzu ıspanak
Kırmızı biber
Yeşil ekşi elma
Havuç
Ceviz
Yaban mersini
Yaban Mersinli Yeşil Elmalı Salata Tarifi'nin Yapılışı
Tüm malzemeleri yıkanıp süzdükten sonra iri iri doğranır havuç ve biber jülyen doğranır elmada ufak doğranır. (ben şık görüntüsü olsun diye elma ve havucu tırtıklı bıçakla doğradım).
Ceviz yaban mersini ekleyip. Yağ tuz limon sosuyla servis edilir. Bir arkadaşım nar da koymuştu ben yakıştırmadım ama isteğe göre değişebilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.