Günün Menüsü
Yalancı İşkembe Çorbası
Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri
Derisiyle birlikte haşlanmış tavuğun suyundan 1 litre
1 su bardağı kadar didiklenmiş tavuk eti
Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı su
2 tepeleme dolu yemek kaşığı un
1 limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
Tereyağında kızdırılmış toz biber ya da bir çay bardağı sirkeye karıştırılmış iki üç diş sarımsak
Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Tavuk suyu, tavuk etleri ve tuz kaynatılır. Ayrı bir kapta terbiye malzemeleri el blenderi ile çırpılır. Karıştırılarak tenceredeki malzemeye ilave edilir. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır. Servis kasesine konulan çorbanın üzerine tereyağlı toz biber ya da sarımsaklı sirke karışımı eklenir.
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi'nin Malzemeleri
4 adet orta boy kereviz
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı küp doğranmış patates
1 su bardağı küp doğranmış havuç
2 adet soğan
5 tane küp şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağ
2 su bardağı su
1 tane limon
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi'nin Yapılışı
Kerevizler ayıklanıp ortaları oyularak limonlu suda beklemeye bırakılır. Soğanlar iri küp şeklinde doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve içerisine havuçlar eklenerek 5 dakika daha kavrulur. sonra oyulan kerevizlerin içi, patates ve bezelyeler ilave edilir. Limonlu sudaki kerevizleri üzerine kapatarak suyu, tuzu ve şekeri de ilave edip 30 dk pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak içleri doldurulup servis edilir.
Peruhi
Peruhi Tarifi'nin Malzemeleri
3-4 bardak un
1 yumurta
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için :
Çökelek
Dereotu
Üzeri için ;
Tereyağ
Pul biber
Pişirmek için :
Su
Peruhi Tarifi'nin Yapılışı
Hamurumuzu malzemeleri bir kaba alarak kıvam alana kadar yoğuruyor hiç bekletmeden pazı tutuyoruz. Pazıları incecik olana kadar oklava ile açıyoruz. Ve küçük kareler oluşacak şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz her parçaya çökelek ve dereotundan oluşan karışımdan azar azar koyarak üçgen olacak şekilde kapatıyoruz. İster taze taze İster tepside bir iki gün kurutup buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında saklayıp daha sonra tüketebilirsiniz. Hazırlanan peruhiler kaynar suya atılarak 15 dk kadar yumuşak olana kadar pişirilir. Suyu süzülmez. Kızartılan tereyağ üzerine gezdirilir. Pul biber eklenerek servis edilir.
Deniz Kestanesi
Deniz Kestanesi Tatlısı Malzemeleri
1 paket margarin margarin ( 250 gr ) oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
2 veya 2, 5 su bardağı un
Bulamak için;
haşhaş
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı su
2, 5 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu
Deniz Kestanesi Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakin limon suyunu ekleyerek soğumaya bırakın. Margarin ve yumurtayı yoğurun. İrmiği katarak tekrar yoğurun. Sonra kalan malzemeleri ceviz hariç ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Unu kontrollü olarak koyun sonra ceviz katarak yuvarlak şekil vererek haşhaşa bulayın. 180 derecede kontrolü pişirin. 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.