Günün Menüsü
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası
Malzemeler:
6 adet Kırmızı Biber,
1 adet soğan,
1 adet domates,
3 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı un,
Tuz.
Hazırlanışı:
Biberleri közleyip soyun ve çekirdeklerini temizleyin,
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun,
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Rendelediğiniz domatesi ekleyip karıştırarak 2 dk. kadar pişirin,
6 su bardağı su ekleyip karıştırın,
Küçük küçük doğradığınız biberleri de ekleyip çorbayı blenderdan geçirin,
5 dk. kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatın.
Cacık Tarifi
Malzemeler:
3 adet orta boy salatalık,
3 su bardağı yoğurt,
2-3 su bardağı su,
1 avuç kıyılmış dereotu,
1 silme tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Yoğurdu ve suyu derin bir kapta mikser ile çırpın,
Salatalıkları soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
Rendelenmiş salatalıkları, kıyılmış dereotunu ve tuzu çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın.
Başemel Soslu Kabak Sarma
Malzemeler:
4 adet iri boy Kabak,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
Tuz.
Domates sosu için;
1 adet büyük boy domates,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber,
1 küp şeker,
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
1 çay bardağı sıcak su,
Tuz.
Beşamel sos için;
3/4 su bardağı süt,
1 yumurta,
1 yemek kaşığı un,
Tuz,
Karabiber,
1/2 su bardağı kaşar rendesi.
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin,
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerini fırça ile yağlayın ve az tuz serpin,
200 derecelik fırında yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dk., pişirin,
Domates sos için soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
Ezilmiş sarımsakları ve salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
Soyup minik minik doğradığınız domatesi ekleyip 5 dk. kadar pişirin,
Su, sirke, tuz ve şekeri ekleyip istediğiniz koyuluğa gelene kadar pişirin,
Pişen kabakları fırından alın,
Elinizin dayanacağı ısıya gelince üzerlerine birer tatlı kaşığı kaşar rendesi yayıp rulo şeklinde sarın ve küçük bir fırın kabına dizin,
Üzerlerine, aralarına da girecek şekilde, domates sosunu yayın,
Ayrı bir kapta beşamel sos için süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi çırpıp fırın kabının üzerine gezdirin,
Kaşar rendesini de üzerine yayıp fırına verin,
Üzeri hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin.
Elmalı Turta
Malzemeler:Hamuru için (24 cm'lik kalıp):
250 gr margarin/tereyağ (yarı yarıya kullanılabilir),
400 gr un,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
1 çimdik tuz,
İçi için:
4 adet büyük kırmızı Elma,
4 yemek kaşığı şeker,
3/4 su bardağı ceviz,
1 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
Elmaları soyup küp küp doğrayın,
Şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar arada karıştırarak pişirin,
Hamur için unu, pudra şekerini ve vanilyayı tezgaha dökün,
Ortasını çukur yapıp yumurta sarısı ve küp küp doğradığınız margarin/tereyağını koyun,
Malzemeleri yavaş yavaş birbirine yedirerek hamuru yoğurun,
Hamur tamamen toplandığında buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin,
Diğer yandan karamelize olan elmaları ocaktan alıp robotta çektiğiniz ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın,
Bir kenarda soğumasını bekleyin.
Hamuru dolaptan çıkarıp biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayırın,
Büyük parçayı elinizle ya da merdane yardımıyla tart kalıbı genişliğinde açıp kalıba yerleştirin,,
Soğuyan iç harcını tart kalıbına döküp üzerini düzleyin,
Diğer hamur parçasını, unladığınız tezgahta açıp harcın üzerini örtün,
Bir çatal yardımıyla üzerinde delikler açın,
175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.