Günde 2 Öğünle Sağlık Bulun

Günde 2 Öğünle Sağlık Bulun

Doğal Sağlık Danışmanı uzmanları, günde 2 öğünden fazla yemek yememenin sağlık açısından önemli olduğunu ifade ettiler.

A+A-

Doğal Sağlık Danışmanlarına göre sağlıklı yaşamda beslenme çok büyük öneme sahip.  Günümüzde bazı kronik hastalıkların tıpta çözümünün olmadığını, hastaların hayat boyunca ilaç kullanmak zorunda kaldıklarını belirten uzmanlar, hastalık ile beslenme arasında bir bağlantı kurulmadığını ama bu işin bir de beslenme tarafının olduğunu dile getirdiler.

BESLENMENİNYİ DÜZELMESİ KRONİK HASTALIKLARI ÖNLÜYOR

Uzun seneler araştırmalarda bulunan Doğal Sağlık Danışmanları beslenmenin sağlık açısından önemli olduğunu belirtiyorlar ve böyle bir ilginin genel anlayış içinde olmadığından insanların bu bağlantıyı kurmakta zorluk yaşadıklarını, Yavuz Dizdar ve Canan Karatay gibi hekimlerin bu konularda açıklama yapmalarının işlerini çok kolaylaştırdığını, kendilerinin söylediği bilgilerin bilimselliğinin görülmeye başlandığını, kendilerinin doğru beslenmenin nasıl olduğunu anlattıklarını,  beslenmeyi düzeltmenin, insanların kronik hastalıklarından yavaş yavaş uzaklaştırdığını belirttiler.

KATKI MADDELERİ SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Uzmanlara göre günde 2 öğünden fazla yemek yememenin sağlık bakımından önemi var. Uzmanlar, bu fikrin zihnimize yerleştirilebilmesinin önemli olduğu, mideyi doldurmak amacı ile değil, sağlıklı ve yetecek kadar yenmesi gerektiğini belirttiler.

Katkı maddeli ürünlerin insan sağlığı için zararlarından da bahseden  uzmanlar, bugün pek çok gencin sadece hazır ambalajlı gıdalar ile beslendiğini fakat bunlar ile sağlıklı yaşamanın mümkün olmadığını, çünkü bu ürünler ile raf ömrünün uzatılabilmesi amacı ile farklı  katkı maddelerinin eklendiğini ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.