Gülsever, DEVRALDIĞI ENKAZI AÇIKLADI

Gülsever, DEVRALDIĞI ENKAZI AÇIKLADI

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, 10 yıl önce borç içinde bir belediye devraldıklarını, 10 yıllık görev süresinde belediyeyi borçtan kurtarıp, önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Tarımda önemli bir ilerleme kaydettiklerini ifade eden Gül

A+A-

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısı ile 10 yıllık görev süresinde hayata geçirilen projeleri, yapılan hizmetleri ve üçüncü döneminde hayata geçireceği projeleri anlattı. 2014 yerel seçimlerini kazanıp, İsa Karaçolak’tan görevi devralan Gülsever, göreve geldiklerinde borç içinde, icra ve hacizlerle boğuşan, personel maaşlarını ödeyemeyen bir belediyeyle karşılaştıklarını söyleyen Gülsever, “Altyapı, üstyapı, sağlık, eğitim, sosyal yaşam ve ekonomik anlamda geride kalmış, mezra görünümünde bir Baklan’la karşılaştık” dedi.

DEVRALDIĞI ENKAZI O DA AÇIKLADI

ENKAZ HALİNDEKİ 327 BİNA YIKILDI

Görevi devraldığında belediyenin mali durumunu gösteren tabloyu da basınla paylaşan Gülsever, “Göreve ilçemizde mahalleri dolaşınca savaştan çıkmış, terk edilmiş bir Baklan gördük. İşe enkaz halindeki yapıların kaldırılması ile başladık. 58’i ilçe merkezinde olmak üzere toplam 327 enkaz halindeki yapıyı temizledik. Personel maaşlarını ödenebilir hale getirdik, hacizleri kaldırdık. Sürdürülebilir belediyecilik anlayışıyla ilçe merkezinde ve mahallelerde çalışmalara başladık. Bir tarım ilçesi olan Baklan’da kapanan Ziraat Odası’nı mahalle sayısını artırarak tekrar açılmasını sağladık. Bugün 58 memur, 28 işçi norm kadromuz olmasına rağmen 14 memur 44 personel ile hizmet veriyoruz. Belediye olarak ihale yapmıyor, birçok hizmeti ve yatırımı belediyemizin olanaklarıyla ve desteklerden yararlanarak hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

DEVRALDIĞI ENKAZI O DA AÇIKLADI

HİZMETLERİNİ ANLATTI

Denizli-Çivril yoluna başlanan 11 kilometrelik ilçe bağlantı yolunu genişlettiklerini, TOKİ’nin ilçeye iki proje ile toplu konutlar yapmasını sağladıklarını, bataklık haline gelen kerpiç kesim alanlarını kapattıklarını, ilçede sel baskınlarına yol açan dereleri ıslah ettiklerini, 14 düğün salonu ve kültür merkezi yaptıklarını, Baklan’ı doğalgaz konforu ile tanıştırdıklarını ifade eden Gülsever, “Park ve meydan düzenlemeleri yaptık, okullarımızın tamamındaki eksikleri giderdik. İlçemizdeki okulların tamamında beyaz bayrak var artık. Bakımsın haldeki camilerimizin onarımlarını yaptık, sağlık ocaklarımız halkımıza daha iyi hizmet verecek hale getirdik. Bisiklet yolları yaptık. Köy yaşam merkezi kurduk. Gençlerimiz kötü alışkanlıklara yönelmesin diye bütün okullarımızın önünde spor sahası yaptık” diyerek hizmetlerini anlattı.

DEVRALDIĞI ENKAZI O DA AÇIKLADI

İŞ VE KÜLTÜR MERKEZİ İLÇENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Yeni dönem projeleri hakkında da bilgi veren Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ilçenin ölçeklendirilmiş imar planı eksiklerinin tamamlanacağını, Baklan’ın jeotermal kaynakları da değerlendirilerek, enerji verimliliğinin artırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması çalışmalarının yapılacağını söyledi.  20 Mayıs Meydanında İş ve Kültür Merkezi projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Gülsever, “ Projemizi hazırladık, başlamak üzerindeyiz.   Kültür ve iş merkezi projesi, ilçenin ticari ve kültürel açıdan canlanmasına büyük katkı sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçe sakinleri modern bir mekânda buluşarak sosyal etkileşimlerini de artıracak” dedi.

Yeni Olay / Osman Nuri Boyacı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.