Gülizar Karaca Esnafla Buluştu

Gülizar Karaca Esnafla Buluştu

CHP Birinci sıra Milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca İstiklal Caddesi’nde esnafa ziyarette bulundu. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği Karaca esnaf ile sohbet ederek onların dertlerine kulak verdi.

A+A-


Karaca, esnafın sorunlarının maalesef siyasette yeterince yer bulamadığını, bu sorunları çözmek için Esnaf Bakanlığı kurup, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacaklarını, Suriyelilere tüm alanlarda geniş olanaklar tanındığı gibi ekonomik alanda da kendi esnafımızdan daha üstün konuma getirildiğini,  vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf tutulduklarını, bunların önüne geçmek için Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf bir biçimde iş yapıp haksız rekabet etmesini önleyeceklerini ve esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Esnafı Güçlendireceğiz

Esnafın kazancının kira, araç giderleri gibi masraflara harcandığından cebine para girmediğini dile getiren Karaca,  bunun da önüne geçeceklerini, esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşürmeye çalışacaklarını, esnafın senelerdir dükkan kirası ödemekten bıktığını, her ay gelirinin bir bölümünü kiraya verdiğini, bu duruma bir dur demenin vaktinin geldiğini, esnafın düşük faizli ve uzun vadeli krediler ile kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacaklarını ve kredi Kefalet Kooperatifleri’ni kuvvetlendirecek kredi miktarlarının artırımını sağlayacaklarını söyledi.

Karaca, aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri şeklinde örgütlenmelerine destek olacaklarını, ortak malzeme ve hizmet kullanımıyla giderlerini düşüreceklerini, esnafın kurduğu kümelenme şirketlerinin ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlanacağını, esnafın geçim sıkıntısı çekiyorsa, çiftçi, emekli geçinemiyorsa, vatandaşın yüzü gülmüyorsa, yüzünü güldürecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu onun da  Muharrem İnce olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.