Gözler O Tarihe Çevrildi

Gözler O Tarihe Çevrildi

Yeni yıla artık sayılı günler kala 2019’da memur maaşlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu.

A+A-

Asgari Geçim İndirimindeki artış yeni yılla beraber memur maaşlarına yansıyacak. Enflasyon oranına göre zam alan memurların yılbaşında ortalama yüzde 11 dolaylarında zam alacağı düşünülürken kritik gün 3 Ocak...

2018’in bitmesi ve asgari ücrete yapılan yüzde 26’lık zammında ardından gözler memur maaşının ne kadar olacağına çevrildi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurların da aldığı AGİ ücretinde meydana gelen artış Ocak ayı itibari ile memur maaşlarına da yansıyacak. Alınan bilgilere göre enflasyon oranına göre zam alan memurların yılbaşında ortalama yüzde 11 civarlarında zam alması beklenirken, asgari ücretteki yüksek artış "seyyanen zam" beklentilerini de beraberinde getirdi.

GÖZLER 3 OCAK'TA 2018

Yıllık enflasyon oranı ve asgari ücret zammı arasında meydana gelen ortalama yüzde 5'lik farktan sonra memurların da hükümetten bu yönde bir beklentisi oluştu. 2019 yerel seçimleri öncesi böyle bir müjde bekleyen memurlar gözünü memur zammının belli olacağı 3 Ocak 2019 tarihine çevirdi.

2019 AGİ RAKAMLARI

2019 asgari ücret rakamlarının açıklanmasından sonra merakla beklenen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) de belirlendi. 4. toplantı sonrasında belli olan 2 bin 20 TL'lik asgari ücret sonrası AGİ, bekar bir çalışan için 39,9 TL artış ile 191,85 TL, evli eşi çalışmayan çalışanda 48,64 TL artış ile 230,22 TL oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.