Gözler, Gözler Lavanta Bahçelerinde...

Gözler, Gözler Lavanta Bahçelerinde...

Pamukkale Tıbbi ve Aromatik bitki üreticiler birliği tarafından bu yıl 4. sü düzenlenen Denizli Pamukkale Kekik diyarı gözler mahallesi GÖZLER LAVANTA BAHÇELERİNDE   

A+A-

Türkiye’nin kekik üretim merkezi konumundaki, Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Gözler Mahallesi’nde 2020 yılında oluşturulan lavanta bahçeleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kentin önemli turizm merkezi haline gelen lavanta bahçelerine gelen ziyaretçiler, lavantadan yapılan ürünleri satın alabilme fırsatı yakalıyor. Ayrıca ziyaretçiler lavantadan yapılan; lavanta kahvesi, gazoz, dondurma, çay ve reçel gibi lezzetlerin de tadına bakma fırsatı buluyor.

Gözler Lavanta Bahçeleri

2 BİN KİŞİLİK KEŞKEK VE AŞURE İKRAMI YAPILDI

Konaklama imkanı da sunan lavanta bahçeleri, düzenlenen Tarla Günü Şenliği ile sezonun açılışını gerçekleştirdi. Etkinlikte, Muharrem ayı dolayısıyla davetlilere yaklaşık 2 bin kişilik aşure ve keşkek ikramı yapıldı. Etkinliğe; Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Abdullah Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüdaverdi Otaklı, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özbek, Lokantacılar Odası Başkanı Osman üçgül ile il dışından Susurluk Kaymakamı Muammer Köken ve davetliler katıldı.

TARLA GÜNÜ ŞENLİĞİ NEFES KESTİ

1 EYLÜL’E KADAR AÇIK KALACAK

Pamukkale Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiler Birliği’nden yapılan açıklamada; “Lavanta tarla gününde kazanlar dolusu aşure ve keşkek ikram edildi. Tüm katılımcılar mosmor lavanta bahçelerinde kekik kokuları arasında fotoğraflar çektirdi, salıncaklara binip doyasıya güzel vakitler geçirdiler. Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saat 22.00’ye kadar sürdü. Pazar günü de aynı tempo devam etti. Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiler Birliği olarak tüm Katılımcılarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık. Lavanta bahçesi, 1 Eylül’e kadar tüm doğa sever, kekik sever, lavanta sever misafirlerini ağırlamaya devam edecektir” denildi.

TARLA GÜNÜ ŞENLİĞİ NEFES KESTİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.