Gizlisi “Sessiz Katil” Diye Adlandırılıyor

Gizlisi “Sessiz Katil” Diye Adlandırılıyor

Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uz. Dr. Serdar Güler 40 yaşını aşmış olan her 2 kişiden birinde hipertansiyonun görüldüğünü ve bu hastalığa dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Baş ağrısı, baş dönmesi, yüzde görülen kızarıklık kalp çarpıntısı kolay bir şekilde yorulma gibi belirtilerin hipertansiyonun göstergesi olduğundan bahseden Dr. Serdar Güler; Hiçbir belirtisi olmayan hipertansiyonda hastada bu şikâyetlerin olmayacağını,  bu tür hipertansiyona sessiz katil dediklerini, çünkü hastanın haberi olmadığından yaşam tarzında değişikliğe gitmediğini ve neticede hipertansiyonun yapacağı zararlı şeylere açık olduğunu söyledi.

 

Erken Teşhisle Hipertansiyonun Zararı En Aza İndirilebilir

 

Hipertansiyon tanısının maalesef ki ülkemizde geç olarak konulduğunu belirten Dr. Güler, tanı konulduğu anda hipertansiyonun hastanın kalbini hâlihazırda büyümüş ve vücudundaki tüm damarlarını etkilenmiş olduğunu, bu sebeple hipertansiyonun organlara zarar vermeden tedaviye başlanması için erkenden teşhis edilmesi ve uygun biçimde tedavi edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi..

 

Hipertansiyon Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Uz. Dr. Serdar Güler hipertansiyona engel olmak için yapılması gerekenler olarak, hastaların beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerektiğini,  stresli ortamlardan uzak durmalarını, haftada 5 gün 45'er dakika tempolu yürüyüş yapmaları gerektiğini, sigara içilmemesini, normal vücut ağırlığına düşmeye çalışılmasını belirtti. Güler, halk arasında söylenen sarımsak, limon gibi şeylerin zararının olmadığını ama sadece bunlardan medet umup tansiyonu tedavi etmenin ise mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.