Gençlerden Örnek Proje

Gençlerden Örnek Proje

Hayata Dokunuş Geçlerinden Türkiye'nin Konuştuğu Gönüllü ''Refekatçı" Projesi

A+A-

Hayata Dokunuş Sosyal Yardımlaşma Derneği merkezi Malatya da kurulan hiç bir STK, dernek, kurum ve kuruluşa bağlı olmadan çalışmalarını yapan gençlik derneği yine Malatya merkezde bulunan Araştırma Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olan, refekatçısı olmayan tek kalmak zorunda kalan hastalarımıza destek olmak için bir proje başlattılar.

Gönüllü bir ekip oluşturularak hastaların tedavi süreçleri boyunca yanlarında bulunan gençlerin, koordinasyonunu proje sahibi Genel Başkan Ali Morel tarafından sağlandı.

Ekibin büyük çoğunluğunun katılımı ile gerçekleşen proje Erzincan, Adıyaman, Elazığ'da talep üzerine büyük bir titizlikle devam ediyor. Gençlerimizin böyle güzel işlere vesile olmasında büyük katkısı olan Hayata Dokunuş Genel Başkanı Ali MOREL "Başlarda hiç tanımadığınız insanlar ile bir araya geliyor sonradan birer amcamız, teyzemiz, ablamız, abimiz kısacası ailemiz oldular.

Onlarla gülüp onlarla ağladık. İyileşme süreci iyiye gidince mutluluğunu paylaşan, kötü durumların yaşandığını zamanlarda onlara destek çıkan bir omuz olduk adeta.

Bu çalışma ile birlik beraberlik içinde yaşamayı öğrendik. Dünyanın sadece bizim çevremizle sınırlı kalmadığını ırkına, mezhebine bakmaksızın insanların yanında olabilmeyi onlarla yürümeyi yani insan olabilmeyi öğrendik.

Bizim amacımız mağduriyeti engellemek bu durumda olan herkese her yere Türkiye'nin her yerinde böyle bir projeye vesile olabilmek. Yararımızın dokunduğu görmek zor günlerinde onların yanında olabilmek, onların destek olabilmek paha biçilmez bir duygu. Biz geleneğimizin, dinimizin bize öğüt verdiği yol gösterdiğini yapmaya çalışıyoruz.

Resulullah (sav) buyurur ki: "Kim bir hastayı akşam vakti ziyaret ederse onunla mutlaka yetmişbin melek çıkar ve sabaha kadar onun için istiğfarda bulunur, Ona cennette bir bahçe hazırlanır. Kim de hastaya sabahleyin giderse, onunla birlikte yetmişbin melek çıkar, akşam oluncaya kadar ona istiğfarda bulunur, Ona cennette bir bahçe hazırlanır."

Bu bizler için her şeye değer. Hastalarımız dan ve hastane personelinden büyük bir mutluluk memnuniyet ve takdir aldık. Umarım ulaşabilcemiz hasta sayısı artar ve mağduriyeti engelleyebiliriz" dedi. Yaptıkları çalışma ile IŞIK ve UMUT OLAN GENÇLİK içlerindeki MERHAMET ile İNSANLIĞIN VİCDANIN olduğunu bir kez daha kanıtladılar.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.