Geldikleri Gibi Gittiler

Geldikleri Gibi Gittiler

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde Zorlu Enerji tarafından kurulacak olan jeotermal enerji santraline karşı üreticiler harekete geçti. Dün yapılması planlanan ÇED toplantısı, yoğun tepkilerin ardından yapılamadı.

A+A-

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Sarayköy'ün Karakıran Mahallesi civarlarında kuracağı Tekkehamam JES-II projesi ile alakalı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince 18 Aralık'ta halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.

 

İnaltı Termal Otel'de yapılması planlanan toplantıya gelen görevliler; Hasköy, Karakıran, Kabaağaç, Tekke ve Tırkaz mahallelerinden gelen üreticilerin yoğun bir protesto ile karşılaştılar. Bu arada Denizli'den giden çevreci gruplar, Sarayköy Çevre Gönüllüleri ve Denizli Barosu Çevre Komisyonu adına Av. Ozan Orpak da üreticilere destek verdi.

Toplantıyı Yapamadılar

Yoğun tepkiler üzerine toplantıyı gerçekleştirmeyen görevliler, ÇED toplantısının yapılamadığına dair bir tutanak tanzim ettiler.

Hasköy muhtarı İbrahim Demirci, vatandaşların jeoterrnal santral ile ilgili olumsuz görüşü olduğunu ifade ederek, "Asit yağdığını, incir ve zeytinde verimin düştüğünü, Büyük Menderes'te kirlilik yaşandığını söyleyen vatandaşlarımız Kapıkıran yakınlarında santral yapımına karşı. Dun toplantı yerine giderek bunu dile getirdiler" dedi.

 

Kaynak: d20haber

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.