GEKA, Proje Teklif Çağrı Sonuçlarını Açıkladı
GEKA 2015 yılı proje teklif çağrısı başvuru süreci sonuçları
Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 9 Şubat 2015 tarihinde ilan edilen 2015 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları’nabaşvuru süreci 15 Mayıs 2015 tarihinde sona erdi. Toplam165 proje başvurusu yapılan programlar kapsamında Ajanstan talep edilen destek tutarı 70 milyon TL ve toplam yatırım teklifi tutarı da 130 milyon TL olarak gerçekleşti.
Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan, Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik ve Kar Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik olarak iki bileşenden oluşan “Alternatif Turizm Mali Destek Programı”kapsamında bölgeden 114 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurularda Bölge genelinden toplam 87,2milyon TL’lik yatırım talebi alınmış olup, bu potansiyel yatırım miktarının 45,7 milyon TL’si GEKA’dan talep edilmektedir.
Termal ve sağlık turizmi ile spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesinin yanı sıra yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi amacını taşıyan Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında, Ajansa bölgeden 50proje teslim edildi.Bu başvuruların 6’sı Aydın’dan, 12’si Denizli’den ve 32’si ise Muğla’dan gerçekleştirildi.
Kâr amacı gütmeyen kuruluşların başvuru sahibi olduğu Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programında ise;Aydın’dan 22, Denizli’den 15 ve Muğla’dan 27 olmak üzere toplam 64 proje başvurusu alındı.
Bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artırılması, verimliliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile pazarlama imkânlarının ve pazar ağlarının güçlendirilerek tanıtılması amacıyla tasarlanmış olan Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 24 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerin 13’ü Aydın’dan, 7’si Denizli’den ve 4’ü Muğla’dan gerçekleştirildi.Bu program kapsamında başvuru yapılan projelerde Ajanstan talep edilen miktar 10,2 milyon TL ve projelerin toplam tutarı ise 19,5 milyon TL.
Bölgede yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik tasarlanan Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı için ise; Aydın’dan 15, Denizli’den 7 ve Muğla’dan 5 olmak üzere toplam 27 proje başvurusu yapıldı. Bu başvuruların toplam yatırım miktarı 23,3 milyon TL ve bu yatırım miktarının 12,9 milyon TL’si Ajanstan talep ediliyor.
Başvuru süreci tamamlanmış projelerin değerlendirme süreci hemen başlatılmış olup Ajans tarafından yapılan ön inceleme sonrasında bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi tarafından değerlendirme süreci devam edecektir. Değerlendirme süreci sonrasında başvuru sahiplerine projelerine ilişkin durum yazılı olarak bildirilecektir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.